avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna platit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna platit

buna ziua
va rog sa ma ajutati intr-o problema.
sunt angajata ca si functionar public pe perioada determinata pana la sfarsitul anului 2013. la mijlocul lunii iunie trebuie sa nasc si voi intra in concediu de maternitate.
va rog sa-mi spuneti daca se poate sa mi se plateasca concediul de odihna dat fiind faptul ca nu vreau sa stau in concediu pentru ca am nevoie de bani.
si daca este ceva baza legala pentru asta deoarece angajatorul spune ca nu este posibil.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 27 Februarie 2013
Art. 146 alin. (4) Codul muncii: Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Codul Muncii nu este aplicabil functionarilor publici ... citez :

sunt angajata ca si functionar public ...
va multumesc pentru raspuns.
dar normal contractul meu de munca este pana la sfarsitul anului 2013. dupa terminarea concediului de ingrijire copil nu mai pot sa ma intorc inapoi. din cate stiu eu si perioada de concediu maternal se ia in calcul la zilele de concediu.
lauraoradea a scris:

din cate stiu eu si perioada de concediu maternal se ia in calcul la zilele de concediu.

Nu cred ca este corect ce stiti...

Potrivit art. 23 alin. (4) din Ordonanta nr. 2/2006:

Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă în cazul încetării raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici.
De ce nu este corect ceea ce stie ? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat de doi ani mfrincu mfrincu Buna ziua, lucrez la patron si de 2 ani de zile nu am putut sa imi iau concediu de odihna din cauza obligatiilor de serviciu , exista vreo modalitate prin care ... (vezi toată discuția)