avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... autoturism vandut, dar neinmatriculat pe noul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

autoturism vandut, dar neinmatriculat pe noul proprietar

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in situatia in care am vandut o masina unei persoane, am un PV de vanzare cumparare, l-am scos din evidenta primariei unde am domiciliul pt a nu mai plati impozite si taxe, in momentul vanzarii am scos si un certificat fiscal pt auto respectiv si i l-am inmanat noului proprietar in vederea inmatricularii pe numele lui. Partea proasta e ca nu am primit nici pana acum certificatul de radiere de la noul propritar vizat la primaria unde are el domiciliul pt a ma adresa serviciului de inmatriculari, in schimb am primit un proces verbal de contraventie pt circulatie pe drumurile publice fara rovinieta. Ce pot sa fac in acest sens ? Este posibil sa ma mai trezesc si cu alte amenzi, as vrea sa stiu cui sa ma adresez.Va multumesc.
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contaventioala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Contactati personal SPR evidenta auto,detaliati situatia,dovediti cu PV instrainarea auto catre X,
autoritatea va verifica baza proprie de date si poate elibera dovada in baza careia administratia fiscala dispune radierea - dupa achitarea integrala a debitelor
Fiscal este radiata, ma intereseaza radierea din circulatie a masinii pt a nu mai primi si alte amenzi. Nu detin nici un act al masinii, le-am dat in original cumparatorului si nu reusesc sa iau legatura cu el.
In primul rand nu avea ce certificat de radiere sa va ofere. Radierea de la Politie se face doar in 3 cazuri:

1. cand dvs ati fi solicitat expres lucrul asta, dar pt asta va trebuie actele in original ale masinii inclusiv placutele. Deci varianta asta cade.
2. in momentul in care noul proprietar s-ar fi dus sa o inmatriculeze pe numele sau radierea s-ar fi facut automat. Dar asta nu se intampla pt ca se pare ca el nu vrea sa o inscrie. Asa ca automat aveti varianta nr3.
3. prin hotarare judecatoreasca.

Asadar tot ce puteti sa faceti e sa il dati in judecata.
Ca fapt divers i-ati completat pe spatele talonului ca masina i-a fost instrainata la data de .. ? E o rubrica pe spatele talonului.
ma pot descurca singur sau trebuie sa apelez la un avocat pt aceasta actiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto, noul propietar nu se grabeste sa imi trimita certificatul de radiere Ali_Cipi Ali_Cipi Buna ziua! Pe data de 14 martie am vandut masina unui cetatean, data la care am si completatat in talon faptul ca masina a fost instrainata. Conform ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)