avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto, noul propietar nu se grabeste sa imi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto, noul propietar nu se grabeste sa imi trimita certificatul de radiere

Buna ziua! Pe data de 14 martie am vandut masina unui cetatean, data la care am si completatat in talon faptul ca masina a fost instrainata. Conform legislatiei, acesta trebuie sa isi treaca masina pe nume in termen de 30 zile de la data incheierii ctr de vanzare - cumparare. De atunci au trecut aprox 45 zile, iar noul propietar nu se grabeste sa imi trimita certificatul de radiere. Mentionez ca imi este teama de faptul ca acesta poate comite greseli in trafic, iar amenzile sa vina pe numele meu, iar asigurarea RCA a fost incheiata cu 15 zile inainte de vanzare si eu doresc sa imi recuperez banii pe aceasta, insa nu pot de cat daca intru in posesia acesteia in original (pt ca i-am dat-o cand am vandut masina) si a certificatului de radiere.
Acum vreo doua saptamani l-am sunat si mi-a spus ca a facut RAR-ul, insa nu a fost si la inmatriculari pe motiv ca nu are bani de asigurare. Intrebarea este unde pot verifica daca acesta si-a inmatriculat masina? Sa sun la biroul inmatriculari de pe raza municipiului de domiciliu al noului propietar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ali_Cipi , utilizator 09:48, 29 Aprilie 2015
Verificati personal la SPR evidenta auto local
Buna ziua, revin cu o completare:

Am sunat acum la Biroul Inmatriculari si mi-au comunicat faptul ca au creat un serviciu in ajutorul celor care "au vândut vehicule și actualii proprietari ai acestora(cumpărătorii) nu au perfectat actele privind transcrierea dreptului de proprietate în termenul legal de maxim 30 zile de la încheierea tranzacție". Asadar trebuie sa depun la biroul lor urmatoarele acte :

- solicitarea scrisă a fostului proprietar (vânzător);

- originalul și copia înscrisului prin care a fost transferat dreptul de proprietate al vehiculului respectiv (contract de vânzare - cumpărare,factură,etc.);

- actul de identitate al solicitantului în original și copie;

- certificat de atestare fiscală emis de organul fiscal competent - taxe și impozite , din care să rezulte faptul că fostul proprietar (vânzătorul) a fost scos din evidențele fiscale locale;

- date de identificare ale noului proprietar (cumpărător) : nume,prenume,CNP,adresă pentru persoane fizice și denumire societate,adresa sediului,CUI pentru persoane juridice;

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare masina ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel : 1.Vanzatorul anunta scris ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)