avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vaduva veteran de razboi- scutire la plata impozitului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vaduva veteran de razboi- scutire la plata impozitului pe cladire si teren

bunica mea , este vaduva veteran de razboi . de 3 ani primaria de care apartine in incaseaza impozit pentru casa , teren, stiam ca cei ca ea sunt scutiti de impozit . nu mai este lege precum veteranii sau sotiile acestora sunt scutiti de impozit ? daca legea e valabila ce trebuie sa faca sa recupereze banii incasati de primarie ilegal ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:27, 27 Februarie 2013
Daca nu a depus actele justificative, in vederea acordarii facilitatii , nu veti putea recupera banii.
Conform codului fiscal, art 284, alin 3 :
[ link extern ]
(3) Impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren nu se aplică văduvelor de război şi văduvelor veteranilor de război care nu s-au recăsătorit.
( scutirea se refera la impozitul pe cladire si terenul de la adresa de domiciliu).
...
(8)Scutirea de la plata impozitului prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4) se aplică unei persoane începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii.

Acte doveditoare acordarii facilitatii :
[ link extern ]


Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
carmen01011958, moderator
De ce doar de 3 ani? Pana atunci cum a figurat? Pe langa cele spuse, eu va sfatuiesc sa faceti o cerere prin care solicitati sa verificati dosarul fiscal, atentie sa fie numerotat, acolo puteti vedea daca exista documentele justificative necesare scutirii. Vaduva de veteran de razboi, nu poate avea o vechime de doar 3 ani, inainte a fost pe numele sotului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduvele veteranilor de razboi - scutite de impozit pe teren agricol? antonio.georgescu antonio.georgescu Buna ziua, ma intereseaza si pe mine, daca o persoana, vaduva a unui veteran de razboi, nerecasatorita, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe teren ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)