avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nelamurire: acte necesare pentru infiintarea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nelamurire: acte necesare pentru infiintarea unui ONG

Buna ziua,

De cateva luni ma chinui sa infiintez un ONG studentesc, iar toti cei carora le-am cerut ajutorul mi-au spus lucruri diferite. Departamentul juridic imi spune ca am nevoie de unele acte, alti avocati ca am nevoie de altele, si am ajuns foarte confuz.

Am cautat pe internet si am gasit un ghid, dar nu stiu daca cuprinde toate actele de care am nevoie si legea nu s-a schimbat intre timp.
Acesta este ghidul pe care l-am gasit: [ link extern ]

Acest model l-am adoptat pentru statut si act constutiv:
[ link extern ]
Sunt bune? Mai trebuie ceva?

Pana in prezent, am disponibilitatea de denumire, actul constitiv si statutul autentificate de un notar, contract de comodat cu universitatea si contrul provizoriu la banca pentru constituirea patrimoniului initial. Din cate am vazut, as mai avea nevoie de cazierul fiscal al membrilor fondatori (suntem 3 membri fondatori, minimul necesar din cate am inteles) si apoi sa depunem dosarul la judecatorie.

Mai am nevoie de alte acte?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cristina Burtan , Avocat 13:35, 26 Februarie 2013
Buna ziua,
Acestea sunt actele de care aveti nevoie la infiintare, obtineti cazierele fiscale inainte si apoi inregistrati dosarul la Judecatoria in raza careia urmeaza sa aveti sediul ONG-ului. Grefierul de sedinta, la momentul inregistrarii dosarului va informeaza daca dosarul este in regula sau lipseste ceva.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie pacurard pacurard cum pot infiinta o asociatie a celor care au avut de suferit de pe urma firmelor gen electrica, renel, enel sau cum le-o mai fi zicand (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Asociația părinților 2% Anazi84 Anazi84 Bună ziua ce trebuie urmat pentru a înființat asociația părinților 2%? (vezi toată discuția)