avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata diurna si decont transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata diurna si decont transport

buna ziua
lucrez la o companie multinationala iar distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea unde am fost detasat este de 51 km,programul de lucru este de 8 ore pe zi si fac naveta zilnic cu masina personala deoarece cu trenul nu am posibilitatea sa ma deplasez pt ca ar insemna sa fiu plecat 15 ore de acasa (5-20)intrebarile mele unt:
1-se considera zi de lucru si durata drumului la si de la serviciu catre casa?
2-in ce conditii se poate deconta carburantul?
3-am dreptul la diurna?
multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 16:03, 26 Februarie 2013
conform HG 1860/2006, art9, diurna se acorda peste distanta de 5 km, deci v-ati incadra pentru decontarea diurnei.Din pacate, cu decontarea combustibilului este o problema d.p.d.v al deductibilitatii fiscale,de la si pana la adresa de domiciliu.Eu v-as sugera o discutie cu administratorul pentru alocarea la salariu a unei sume de bani,in vederea acoperirii transportului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatii intreprindere individuala sprite_designer sprite_designer Buna seara, Se poate deconta combustibilul (autoturism preluat in urma unui contract de comodat) si cazarea pe perioada unei delegatii fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)
Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)