avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

in cat timp trebuie platita amenda penala ?daca o platesc in iulie august ce se poate intampla?mi-a venit de plata 500 lei pt furt calificat.
Prin sustragerea cu rea credinta se intalege ca nu vreti sa platiti amenda, ca aveti bani dar nu vreti dumneavoastra sa o platiti ca sa sfidati curtea. Daca nu aveti bani in schimb nu se poate retine reaua credinta si o puteti plati cand aveti. Cat despre cazier, da, se va vedea fapta si amenda in cazier.
Amenda penala e sanctiune data de instanta de judecata. Sigur e penala sau e administrativa ??
Amenda penala se poate transforma in zile de inchisoare, amenda administrativa nu.
Amenda penala apare in cazier, amenda administrativa nu.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
este penala mi-a venit acum 2 zile.m-a sunat tata si mi-a zis.
deci amenda penala se transforma in inchisoare dak ma retrag cu rea credinta de la plata ei.dar cand dispare din cazier?
razvannell a scris:

e penala.nu am fost judecat.

Pai inseamna ca nu e penala.

Alte discuții în legătură

Cazier anonim2012 anonim2012 Am fost condamnat in 1996 la 5 ani de inchisoare din care am facut 2 ani si ceva luni, sunt nelamurit in legatura cu o problema si anume ca nu stiu dupa cat ... (vezi toată discuția)
Rebilitarea cazierului gclejan gclejan acum 3 ani am luat o amenda penala pe care am platit-o , pe data de 3 februarie 2011 s-au facut 3 ani , cazierul se sterge automat ? (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca SuzyCat SuzyCat Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca pentru mai multe fapte infractionale care apar in cazier trebuie facuta reabilitarea la tribunal separat pentru fiecare ... (vezi toată discuția)