Daca masina a fost inmatriculata DUPA 1 ianuarie 2007 atunci pt aceasta masina s-a platit taxa de prima inmatriculare (asa se numea la vremea aia). Daca pt masina s-a platit taxa atunci nu veti mai plati nimic niciodata.
Mergeti la ANAF si faceti o cerere pe baza careia peste cateva zile va iesi un document care va atesta ca pt masina dvs taxa a fost platita si nerecuperata. lucrul asta e valabil DOAR daca masina a fost inmatriculata dupa data de 1 ianuarie 2007.
Daca a fost inainte de 1 ian 2007 mergeti la inmatriculari direct si conform legii nu veti mai plati nimic, masinile luate in leasing inainte de 2007 iar finalizarea leasingului s-a efectuat DUPA aceasta data sunt exceptate de plata taxei.
Din pacate aceasta a 2a situatie pe care v-am expus-o este mai complicata si chiar si cei de la inmatriculari nu stiu de aceasta exceptare de plata a taxei. Unii din unele judete stiu, altii nu etc.
Pana pe 15 martie este in vigoare urmatoarea taxa:
[ link extern ]
Dupa 15 martie va fi urmatoarea:
[ link extern ] /
Legea in sine este aceeasi ce difera este modalitatea de calcul. Aveti grija sa bagati datele EXACTE ale masinii pt o calculare corecta. Emisiile de co2 sunt f importante nu bagati cifre aiurea.