avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare azi, 26 februarie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare azi, 26 februarie

Buna ziua,

M-am pierdut in hatisul legislativ si nu mai stiu ca taxa ar trebui sa platesc daca as cumpara o masina azi, 26 februarie 2013.

Mai precis, as vrea sa cumpar o masina care a fost deja inmatriculata in Romania, acum 6 ani (intai in leasing si apoi in proprietatea actualului).

Cum se numeste taxa pe care o am de platit si unde gasesc un calculator?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 18:50, 26 Februarie 2013
Daca masina a fost inmatriculata DUPA 1 ianuarie 2007 atunci pt aceasta masina s-a platit taxa de prima inmatriculare (asa se numea la vremea aia). Daca pt masina s-a platit taxa atunci nu veti mai plati nimic niciodata.

Mergeti la ANAF si faceti o cerere pe baza careia peste cateva zile va iesi un document care va atesta ca pt masina dvs taxa a fost platita si nerecuperata. lucrul asta e valabil DOAR daca masina a fost inmatriculata dupa data de 1 ianuarie 2007.

Daca a fost inainte de 1 ian 2007 mergeti la inmatriculari direct si conform legii nu veti mai plati nimic, masinile luate in leasing inainte de 2007 iar finalizarea leasingului s-a efectuat DUPA aceasta data sunt exceptate de plata taxei.
Din pacate aceasta a 2a situatie pe care v-am expus-o este mai complicata si chiar si cei de la inmatriculari nu stiu de aceasta exceptare de plata a taxei. Unii din unele judete stiu, altii nu etc.

Pana pe 15 martie este in vigoare urmatoarea taxa:
[ link extern ]

Dupa 15 martie va fi urmatoarea:
[ link extern ] /

Legea in sine este aceeasi ce difera este modalitatea de calcul. Aveti grija sa bagati datele EXACTE ale masinii pt o calculare corecta. Emisiile de co2 sunt f importante nu bagati cifre aiurea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta taxa auto Bazu2u Bazu2u Buna ziua, Am cumparat o masina inscrisa in RO.Prima inmatriculare a fost in 07.2007;masina luata in leasing de noua de proprietar, dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu tyryana tyryana As avea si eu o intrebare,in vederea platiri timbrului de mediu, am deja o decizie emisa cu vechea lege, iar eu daca merg sa o platesc peste 2 saptamani , ... (vezi toată discuția)