avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Impozit pe teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Impozit pe teren

Sunt nascut in comuna Bozioru, am mostenit cu titlu de proprietate, teren intravilan si extravilan in comuna natala si un teren agricol in comuna Padina jud. Buzau. Am platit impozitul anual pe terenurile respective la pimaria din comuna natala.
Anul acesta am vrut sa platesc din nou impozitul anual , insa nu mi-au mai acceptat decat plata impozitului pe terenurile din Bozioru, urmand ca pe terenul din Padina sa-l achit acolo. Nici o problema, insa cand am luat legatura cu reprezentantul primariei Padina , acesta mi-a transmis ca sunt restantier cu impozitul pe terenul respectiv din 2006, cu penalizarile de rigoare. Din cate stiu, cei din Padina au aflat ca ei trebuie sa impoziteze terenurile din jurisdictia lor abia anul trecut, asa ca au trimis in cursul lunii martie 2008 un reprezentant care a incasat o parte din impozite. Eu, am achitat impozitul ca in fiecare an inainte de venirea reprezentantului din Padina, pentru a beneficia de reducerea de 10%. Le-am transmis d-lor din Padina sa accepte plata impozitului pe terenul mostenit de mine doar pe anul 2009, iar pentru anii trecuti, sa negocieze cu autoritatile primariei din Bozioru pentru a recupera sumele corespunzatoare impozitelor pe care le-am achitat acolo. Mentionez ca in situatia aceasta sunt toti locuitorii din Bozioru si din comunele invecinate, ce detin terenuri in comuna Padina. Nu stiu dar s-ar parea ca cei din Padina nu detin evidenta proprietarilor si suprafetelor de teren din jurisdictia lor deoarece solicita copii dupa titlurile de proprietate......
In concluzie, sunt in situatia in care chiar daca am platit impozitele anuale corectpentru toate suprafetele de teren, sunt restantier din cauza ambelor parti: Cei din Padina, care din necunostinta de cauza n-au stiut decat in marte 2008 ca ei trebuie sa impoziteze terenurile din comuna lor si n-au anuntat pe nimeni de acest lucru - si cei din Bozioru care aveau si au in continuare evidenta terenurilor din afara comunei, si au incasat impozitele pe ele.........
Astept un sfat competent in acest sens
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 19:15, 24 Februarie 2009
In opinia mea este problema celor doua primarii sa isi regleze intre ele platile. Dvs.trebuie sa faceti instiintare catre primaria Padina aratand ca ati achitat impozitul aferent perioadei 2006-2008 la primaria Bozioru, anexand in dovedire, copii dupa chitantele primite la data efectuarii platii impozitului si solicitati sa verifice veridicitatea platilor efectuate.Puteti sa solicitati si primariei Bozioru sa va confirme platile efectuate in perioada 2006-2008 pentru terenul din Padina si confirmarea lor sa o prezentati primariei Padina.
Mulţumesc foarte mult, Sunteţi foarte drăguţă!
Am toate documentele, o să fac copii după ele şi am sa procedez în consecinţă.
In mod normal, conform Legii 571/2003 - codul fiscal, impozitul pe teren se stabileste si se plateste la primaria in a carui raza teritoriala se afla acesta situat . Dupa cum aratati, dvs. ati mostenit un teren agricol in com. Padina. Conform legii, in termen de 30 de zile de la data dobandirii unui imobil (cladire sau teren), in cazul dvs. de la data obtinerii certificatului de mostenitor, aveati obligatia depunerii unei declaratii de impunere la primaria in raza careia se afla amplasata cladirea sau terenul, respectiv la primaria Padina. Pentru terenul pe care il detineti in Padina dvs. trebuia sa platiti impozit la primaria din acea comuna si nu la primaria Bozioru, unde probabil si locuiti. Faptul ca ati platit impozitul pentru terenul agricol din Padina la primaria Bozioru nu genereaza nici o obligatie legala intre cele doua institutii. Ce trebuie sa faceti ? Dvs. trebuie sa va recuperati in primul rand suma platita pentru terenul din Padina de la primaria Bozioru. Pentru aceasta trebuie sa formulati o cerere catre aceasta institutie prin care sa solicitati restituirea sumei platite in plus la impozitul pe teren pentru anii 2006 - 2008, la care sa atasati copii dupa chitante si un act din care sa rezulte suprafata de teren pe care o detineti in aceasta comuna. Dovada o puteti face si cu registrul agricol al comunei Bozioru unde figurati probabil cu terenurile pe care le aveti in proprietate in aceasta comuna. Dupa aceea trebuie sa platiti impozitul pentru terenul agricol din Padina la primaria din Padina.
Legat de majorarille de care vorbiti, avand in vedere ca sunteti multe persoane in aceasta situatie, puteti formula in comun o cerere catre Consiliul Local Padina in care sa solicitati scutirea de la plata acestor majorari deoarece acestea nu au rezultat ca urmare a relei credinte a dvs., ci tocmai din neglijenta celor doua primarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii ... MARIANADemenescu MARIANADemenescu Buna ziua! Am mostenit un teren intravilan+ cladire de la parintii mei. In 1988 am facut succesiunea si am dus Certificatul de mostenitor la primarie. De ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.in urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind ... geoavocatnet73 geoavocatnet73 Bună ziua.In urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind 4 frați am primit fiecare certificat de moștenitor cu împărțire egala pentru fiecare de ... (vezi toată discuția)
Proprietar sau nu ?? csillamonika csillamonika Buna ! Am cumparat o casa intr-o comuna , cu drept de uzufruct viager in favoarea vanzatorului ( o singura persoana , singurul poprietar care aparea in cf ) ... (vezi toată discuția)