avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.In urma unei succesiuni dezbătută la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.In urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind ...

Bună ziua.In urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind 4 frați am primit fiecare certificat de moștenitor cu împărțire egala pentru fiecare de 1/4 din toată moștenirea. Aceasta împărțire este doar pe acte fiindcă nu ne-am înțeles pentru a fi împărțiți, adică fiecare cu partea lui. Menționez ca suntem înregistrați la impozite de acum 5 ani cind sa dezbătut succesiunea., 3 dintre noi am plătit în fiecare an impozit pe 1/4 fiecare parte lui iar celalalt nu vrea sa plătească nimic pe motiv ca el nu plătește impozit pe ceva ce nu folosește.,care i-fost atribuit decât în acte și a spus ca va ajunge în instanta pentru împărțire corecta (imobile și terenuri). Ce i se poate intimpla dacă nu plătește impozit Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: geoavocatnet73 , utilizator 14:15, 1 Februarie 2022
Si cum ati reusit performanta sa aveti rol separat la Primarie si sa platiti individual o cota, din moment ce nu ati facut partajul si conform certificatului de mostenitor sunteti coproprietari in indiviziune toti 4?
Intreb de curiozitate...
Bună ziua,
Cel mai probabil dvs. vorbiți despre un certificat de calitate de moștenitor dobândit fără ca masa succesorală să fie împărțită între moștenitori.
În situația în care unul dintre moștenitori nu vrea să achite anumite cheltuieli comune se va putea solicita o reglare a datoriilor născute în legătură cu bunul/bunurile comun/e.
Pai după ce am primit fiecare individual cite un certificat de moștenire cu 1/4 cota am fost îndrumați de către notar sa mergem la primărie și sa ne înscriem fiecare cu rol la primarie ca asa spune legea ca în termen de 30 zile parca sau nu mai știu trebuie sa fim înregistrați. Urmând ca începând cu anul următor sa ni se ia impozit
Da am primit certificat de moștenitor individual cu cota de 1/4 din masa succesorala dar nu ne-am împărțit și voluntar. Deci noi plătim impozit pe cota parte care o avem fiecare, dar nu ne folosim nici unul de terenuri și imobile. Este normal sa plătim impozit pe ceva de care nu ne folosim,iar celui care nu aplatit nimic pina acum ce poate să-i ia ca nu are nimic individual doar acea cota.
Nu exista certificat de moștenitor individual.
Este un singur certificat de moștenitor și fiecare ați primit câte un exemplar.
Notarul v-a îndrumat la Primarie ca să va înregistrați cu toții ca proprietari, în urma dezbaterii succesiunii și transmiterii bunurilor prin moștenire, de la părinți, la dvs.
Nu aveți cum sa dețineți rol individual pentru ca nu ați făcut partajul. Rolul fiscal si agricol este comun, impozitul se achita la comun, suma totala se împarte la 4.
Nu știu cum plătiți dvs numai un sfert de impozit....
A "avea ceva individual " înseamnă să faceți partajul, sa împărțiți in concret bunurile. Fiecare dintre dvs sa aibă câte un lot și sa fie proprietar exclusiv pe bunul/bunurile respectiv/e.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz înregistrare moștenitor la primărie dana-ioana dana-ioana am fost 6 frati - unul decedat ....am ramas 5. Parintii au decedat in 1988. Am deschis succesiunea la notariatul de stat, care a eliberat certificat de ... (vezi toată discuția)
Succesiune notar tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după ... olga2011 olga2011 Tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după bunicu,o casa și ceva teren.In 2018 tata decedează(mama trăiește),eu sunt singurul dintre ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa expirarea termenului legal de 6 luni. Cristi_C Cristi_C Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Bunica mea a continuat sa locuiasca in casa aflata pe numele lui, ingrijindu-se de terenurile aflate pe numele ... (vezi toată discuția)