avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de neplata pentru garant
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de neplata pentru garant

Buna ziua.

As dori sa va adresez o intrebare pornind de la urmatorul caz: Tatal meu este garant intr-un contract de credit ipotecar pentru fratele meu. El a garantat cu apartamentul. Fratele meu nu a mai platit ratele si ieri ne-am trezit acasa cu somatie de incepere a executarii silite, in care scrie ca are termen 15 zile sa achite suma datorata plus cheltuielile de executare silita, in caz contrar trecandu-se la vanzarea prin licitatie publica a apartamentului.

Banca nu a trimis in acest timp, de cand fratele meu nu a mai platit, niciun fel de somatie garantului (tatalui meu) in care sa il instiinteze despre neplata datoriilor. Totusi, acum s-a trezit cu somatia in fata.

Ajungand la intrebare: Este posibil ca tatal meu sa dea in judecata banca pentru ca nu l-a informat in niciun fel despre situatia in care se gasea debitorul imprumutului in care el a garantat cu apartamentul? Daca da, ce se poate cere bancii si ce sanse de castig sunt?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: firilacroco , utilizator 19:02, 27 Februarie 2013
Puteti sa dati in judecata banca (in sensul ca nu va opreste nimeni sa o faceti) insa sansele dvs tind spre 0. Banca nu este obligata sa instiinteze si garantul ci doar imprumutatul. Garantul afla doar cand este prea tarziu (asta in cazul in care nu il anunta imprumutatul din timp).
In alta ordine de idei: Am citit contractul si in el tatal meu nu renunta la dreptul de diviziune si discutiune. Se poate cere bancii inceperea executarii silite cu debitorul si codebitorul, inainte de a trece la garantia imobiliara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)
Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)