avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suspendare proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suspendare proces cu asociatia de proprietari

Ma aflu in proces cu asociatia de proprietari.

Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu nu locuieste in bloc de cativa ani motiv ptr care nici nu-si mai exercita atributiile de presedinte, nu poate fi contactat de catre ceilalti proprietari nici macar telefonic.

Conform HG 1588/2007 , art 18/7 ar fi trebuit inlocuit in termen de 90 zile de la data in care s-a constatat indisponibilitatea sa in exercitarea atributiilor ptr care a primit mandatul de presedinte de asociatie de proprietari.

Intrebari

1 ) Este legala pastrarea in functie a presedintelui in conditiile in care acesta absenteaza efectiv din asociatie de cativa ani?

2 ) Mai are acest presedinte calitatea sa reprezinte asociatia in litigiu cu un alt proprietar in conditiile in care abuzurile invocate in proces s-au petrecut in perioada in care presedintele parasise in fapt asociatia?

[Editat - intrebare postata in topic distinct, in Procedura in fata instantei civile]

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 11:35, 6 Martie 2013
Daca presedintele nu mai locuieste in condominiu, cine v-a dat in judecata, in numele asociatiei?
Am fost data in judecata de catre acest presedinte. Dar am reale indoieli ca efectiv acest presedinte m-a dat in judecata, deoarece:

-lipseste copia dupa cartea de identitate a presedintelui

- efectiv se ascunde, nu poate fi gasit nicaieri, si-a schimbat toate nr de telefon inclusiv cele de la firma pe care o detine si cu care apare inregistrat la registrul comertului, toate nr de telefon sunt la secret
-am incercat sa-l caut la sediul frmei, dar sediul social este fictiv, punctele de lucru nu pot fi gasite
-am cerut avocatei sa-mi dea nr sau de telefon al presedintelui in vederea unei intelegeri amiabile , dar a refuzat

-avocata asociatiei mi-a solicitat chiar in fata judecatorului sa rezolv problema cu administratorul, caci si acesta, citez , are functie de raspundere
Dar listele de plata care se afiseaza lunar la avizier nu sunt semnate de presedinte ?. Acele liste trebuiesc prezentate ca probe de asociatie anexa la actiunea de chemare in judecata, trebuie sa primiti si dvs. copii dupa ele, pe toate listele apar mai multe semnaturi. Cine semneaza acolo ?.
Dv. nu va judecati cu presedintele asociatiei, ci cu asociatia care are un reprezentant in proces, avocatul acesteia.
solicitati respingerea actiunii...
Avocatul are un mandat din partea adunarii generale ,dar aici rezulta ca nu s a facut sedinte de cativa ani.
Solicitati documentele din care reiese cine v a dat in judecata ,si in baza caror acte.

Alte discuții în legătură

Suspendare proces husseincudop husseincudop Ma aflu in proces cu asociatia de proprietari. Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu [b]nu locuieste in bloc de cativa ani [/b]motiv ptr care nici ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si de mandat - asociatie de proprietari marian_01 marian_01 buna seara,vreau si eu un model de contract si mandat pentru asociatia de proprietari, va multumesc (vezi toată discuția)
Vicepresedinte asociatie de propridtari Gigel mazilu Gigel mazilu Intr-o asociatie de proprietari functia de vicepresedinte pe perioada de 12 luni cu un salariu mai mare decat restul membrilor comitetului este legala tinand ... (vezi toată discuția)