avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare proces

Ma aflu in proces cu asociatia de proprietari.

Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu nu locuieste in bloc de cativa ani motiv ptr care nici nu-si mai exercita atributiile de presedinte, nu poate fi contactat de catre ceilalti proprietari nici macar telefonic.

Conform HG 1588/2007 , art 18/7 ar fi trebuit inlocuit in termen de 90 zile de la data in care s-a constatat indisponibilitatea sa in exercitarea atributiilor ptr care a primit mandatul de presedinte de asociatie de proprietari.

Intrebare

In conditiile in care presedintele care a intentat actiune in justitie in numele asociatiei de proprietari ocupa ilegal aceasta functie ,se poate solicita instantei amanarea judecatii sau suspendarea temporara a procesului( nu stiu exact care e forma legala) , pana la data la care asociatia , ca si reclamant, isi va alege un nou presedinte conform legislatiei in vigoare?


Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 13:47, 27 Februarie 2013
Instanta poate suspenda judecata: cand ambele parti o cer, sau cand niciuna din parti nu se prezinta la strigarea cauzei.

Am dreptul sa cer avocatului asociatiei sa prezinte o copie dupa cartea de identitate a presedintelui ptr a se demonstra daca locuieste sau nu in bloc, ptr a sti unde poate fi cautat ptr mediere?
mai bine cereti serviciului de evidenta a persoanelor informatii despre aceasta, insa va trebui sa aveti niste date care sa ajute: adresa veche, loc nastere, data nasterii. CNP, numele parintilor , etc.
Poate face cerere insa nu va primi aceste date de la Evidenta decat dupa ce se cere acordul persoanei in cauza (si desigur daca si-l da) sau la cererea instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Daca mentioneaza motivul pentru care are nevoie de acele informatii si existenta dosarului afla pe rolul instantei si solicita sa se trimita datele instantei de judecata, s-ar putea sa obtina, nu pot sa asigur reusita unui astfel de demers, dar cel putin am oferit utilizatorului o varianta de a-si rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces cu asociatia de proprietari husseincudop husseincudop Ma aflu in proces cu asociatia de proprietari. Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu [b]nu locuieste in bloc de cativa ani [/b]motiv ptr care nici ... (vezi toată discuția)
Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Notificare din partea asociatiei de proprietari livache74 livache74 Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui ... (vezi toată discuția)