Presedintele asociatiei cu care sunt in litigiu nu locuieste in bloc de cativa ani motiv ptr care nici nu-si mai exercita atributiile de presedinte, nu poate fi contactat de catre ceilalti proprietari nici macar telefonic.
Conform HG 1588/2007 , art 18/7 ar fi trebuit inlocuit in termen de 90 zile de la data in care s-a constatat indisponibilitatea sa in exercitarea atributiilor ptr care a primit mandatul de presedinte de asociatie de proprietari.
Intrebare
In conditiile in care presedintele care a intentat actiune in justitie in numele asociatiei de proprietari ocupa ilegal aceasta functie ,se poate solicita instantei amanarea judecatii sau suspendarea temporara a procesului( nu stiu exact care e forma legala) , pana la data la care asociatia , ca si reclamant, isi va alege un nou presedinte conform legislatiei in vigoare?
Am dreptul sa cer avocatului asociatiei sa prezinte o copie dupa cartea de identitate a presedintelui ptr a se demonstra daca locuieste sau nu in bloc, ptr a sti unde poate fi cautat ptr mediere?
mai bine cereti serviciului de evidenta a persoanelor informatii despre aceasta, insa va trebui sa aveti niste date care sa ajute: adresa veche, loc nastere, data nasterii. CNP, numele parintilor , etc.
Poate face cerere insa nu va primi aceste date de la Evidenta decat dupa ce se cere acordul persoanei in cauza (si desigur daca si-l da) sau la cererea instantei.
Daca mentioneaza motivul pentru care are nevoie de acele informatii si existenta dosarului afla pe rolul instantei si solicita sa se trimita datele instantei de judecata, s-ar putea sa obtina, nu pot sa asigur reusita unui astfel de demers, dar cel putin am oferit utilizatorului o varianta de a-si rezolva problema.