avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vicepresedinte asociatie de propridtari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vicepresedinte asociatie de propridtari

Intr-o asociatie de proprietari functia de vicepresedinte pe perioada de 12 luni cu un salariu mai mare decat restul membrilor comitetului este legala tinand cot ca legea 230 spune ca numai temporarse poate numii un vicepresedinte
Cel mai recent răspuns: gerhardt , utilizator 17:14, 15 Decembrie 2020
Presedintele,membrii comitetului executiv,cenzorul pot primi indemnizatie,nu salariu in baza unui contract de mandat incheiat cu asociatia de proprietari
Daca presedintele de asociatie se afla in imposibilitatea exercitarii atributiilor,poate numi din randul membrilor comitetului executiv un vicepresedinte care sa exercite provizoriu atributiile acestuia pe o perioada prevazuta concret de disp HG nr 1588/2007
(7) In cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreşedinte, numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou preşedinte.
Corect dar la aceasta asociatie acest membru este desemnat vicepresedintepe o perioada nelimitata(de cativa ani) si primeste o indemnizatie mai mare fata de restul membrilor ceeace cred ca e ilegal dar vreau raspunsul unui avocat poate actionam in judecata sa stim ce sanse avem
In functie de hotararea AG care a votat sau nu situatia:numire vice (neconforma ci legea), nivel de indemnizatie corelat cu atributiile si raspunderile.
Cf. legii 230/2007, daca exista presedinte in functie si disponibil, vicele nu are atributii.
buna seara. Eu am citit legea 230 si nu am gasit nimic care spune de existenta unui Vicepresedinte. Unde ati vazut dumneavoastra ?
Scrie in normele de aplicare ale legii:
Art. 18
(7)In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)
Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie Dana Marin Dana Marin Am demisionat ieri din functia de presedinte al asociatiei. Am inregistrat demisia si am afisat-o in bloc. Am convocat in termen de 10 zile adunarea ... (vezi toată discuția)