avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... E caz de incompatibilitate daca avocatul meu il apara ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

E caz de incompatibilitate daca avocatul meu il apara pe cel caruia i-am facut plangere penala?

Am angajat un avocat in 2007.Procesul este in derulare.Fara legatura cu acest proces am facut unui angajat al unei banci plangere penala.Ma trezesc ca cel caruia i-am facut plangerea penala este aparat de avocatul meu...Deci ,ba ma apara,ba imi pune bete in roate...Este corect ?Cum sa procedez in continuare?As vrea mult sa stiu daca este corect modul in care avocatul procedeaza...Multumesc pt eventuale lamuriri...
Cel mai recent răspuns: soranastavros , utilizator 16:42, 4 Iunie 2013
el este av dvs in cuza pe rol nu si in cauza penala.....nu aveti contract cu el si in cauza penala, puteti sa il anuntati ca dvs sunteti reclamantul...poate nici nu stie?....oricum daca cele 2 cauze nu au legatura nu este nimic incorect sa reprezinte pe cineva
Multumesc mult!
Exista un interval de timp stabilit pt.desfasurarea cercetarilor in cazul unei plangeri penale?
Eu sau avocatul avem acces la dosarul de la politie?Putem vedea declaratiile celor audiati sau a persoanei careia i-am facut plangerea?
incompatibilitatea este indiscutabila. anuntati-l depre situatie si are obligatia sa renunte la acel proces de indata.
pana la intrarea in vigoare a NCPP, dosarul penal e considerat secret in faza de UP, inclusiv pt parti si avocatii lor.
este o conceptie aberanta, dar asta e situatia ...
pt. detalii, a se vedea:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am primit recent o înștiințare cum că trebuie ... ChrisNm ChrisNm Bună ziua, Am primit recent o înștiințare cum că trebuie sa-mi ridic niște acte de la parchetul de lângă judecătoria Sibiu, si un numar de dosar de ... (vezi toată discuția)
Am contractat un avocat pt un caz in urma cu ceva timp, am achitat ... Soso17 Soso17 Am contractat un avocat pt un caz in urma cu ceva timp, am achitat integral urmand sa se apuce de documentatie. Am trimis tot ce aveam ca dovezi insa dansul ... (vezi toată discuția)
Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul cu obiectivul ,,confirmare renunțare urmărire penală''. este obligatoriu să mă prezint? Tomasilviuflorin Tomasilviuflorin Persoana vatamata a primit ORDONANTA de renuntare la urmarire penala si clasare . Neam impacat i-am restituit sums , avem si o hartie facuta la tribunal la ... (vezi toată discuția)