avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul in Japonia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul in Japonia

Sunt casatorita de 10 ani cu un cetățean japonez dintre care avem un copil de 9 ani . Relația noastră nu a mai mers de câțiva ani încoace , am încercat sa întreținem o relație de prietenie in special pentru copil dar in ultimul timp au intervenit si problema banilor care pe zi ce trece nu se mai ajung . Eu nu știu venitul sotului si nici cheltuielile el având o afaceri proprii . Am hotărât sa divortez sa încep o noua viața , dar pur si simplu nu am curaj sa intentez actul deoarece nu știu nici o lege aici , ce va fi apoi , unde trebuie sa apelez etc. Pretenții la copil nu are , copilul e decis sa rămână cu mine . Problema este eu nu am un venit bun pentru a ne întreține . Lucrez part time la un restaurant dar banii sunt prea putini , după 10 ani beneficiez întreținere din partea sotului ? Pot continua sa locuiesc aici in Japonia dar va trebui sa mă întorc in tara ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 27 Februarie 2013
Putin probabil sa aflati in Romania ce lege e in Japonia, mergeti acolo la un avocat sau cautati sa aflati din alte surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut cetatean roman in elvetia GEORGE STAHIESCU GEORGE STAHIESCU Buna ziua, Ma confrunt cu o probleme extrem de delicata, zic eu, fiind si extrem de dezorientata...ma aflu in Elvetia, am venit acum 7 luni cu un contract ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Nergis Nergis Am si eu o problema...sunt impreuna cu sotul meu de 10 ani si de 6 ani suntem căsătoriți.. el niciodată nu a muncit iar de întreținut ne-a întreținut ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom tajimagina tajimagina Buna ziua . In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom) 2010 -am născut un băietel 2011-am cumparat 2 ... (vezi toată discuția)