avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înregistrarea divortului japonez si partajul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom

Buna ziua .
In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom)
2010 -am născut un băietel
2011-am cumparat 2 apartamente in romania(ambele ap fiind cumparate pe numele de fata)
2012-am declarat casatoria in romania si am trecut pe numele sotului
2012- am divortat de comun acord , iar soțul nu are nici o pretentie la bunurile din rom si nici la copil .
Problema e ca aici in Japonia in formularul pt divort te intraba intradevar la cine sa hotarit sa ramina copilul dar despre bunuri si numele de după divort nu scrie absolut nimic.
Am înțeles care este procedura pt divort dar nimeni nu ma poate informa despre bunuri ,mai precis ce acte îmi trebuiesc pt a dovedi ca fostul sot nu are pretenții la bunurile deținute in rom ?, la fel si pt a purta in continuare numele lui?,si nu in ultimul rind pt a demonstra ca este de acord ca băiatul sa ramina la mine(repet acest lucru este specificat in formularul de divort)dar in cazul in care mai trebuie si altceva.
Dacă toate acestea se pot rezolva prin procuri date de catre el ,este neeaparat necesar ca acestea sa fie făcute la ambasada României , sau este ok si la un notariat de aici ?după care le voi traduce si apostila binenteles .
Cel mai recent răspuns: tajimagina , utilizator 18:38, 12 Februarie 2013
Ar fi bine sa obtineti o procura speciala ptr tranzactie partaj. Este ok si la notariat tradusa si legalizata si este ok si la ambasada. Important este sa se scrie ca este speciala ptr tranzactie partaj si ca nu are nici o pretentie asupra bunurilor dorind ca aceste bunuri sa va apartina in totalitate.
1. Deci, eu stiam ca in Japonia este specificat pe formularul de divort unde ramane copilul.
2. Cu bunurile este simplu:faceti partajul la notariat. Acum depinde unde sunteti dvs. si fostul sot in acest moment. Decat sa speculez, mai bine dati detalii.

Amândoi suntem in Japonia , el nu a fost in romania pina acum.
Doresc sa vin in rom in luna Aprilie pt a declara divortul (doar eu si copilul)
Nu ati precizat unde ati divortat .Daca ati divortat in Japonia mergeti cu declaratia de divort la apostilare , apoi dati procura unui avocat din Romania pentru a introducere o actiune de exequatur adica recunoasterea pe teritoriul Romaniei a declaratiei de divort . Declaratia si actele din Japonia se vor traduce si legaliza in Romania pentru recunoastere .In acea declaratie spune si despre nume si custodia copilului .Instantele romane vor recunoaste divortul aici dupa care se va anula casatoria la starea civila din Romania.
In ce priveste partajul puteti incheia o tranzactie la ambasada Romaniei dac va aflati acolo in care sa mentionati ca cele doua imobile dobandite in timpul casatoriei in Romania (si indicati contractele de cumparare )si modul de partajare a lor.
Am înțeles deci ca totul se poate rezolva si la un notar aici in Japonia nu neeaparat la ambasada României din Tokyo .
Declarațiile trebuiesc făcute separat pt fiecare problema ?(custodia copilului, nume si bunuri)
Va multumesc mult pt sfaturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere certificat de divort american in romania bee79 bee79 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt documentele de care ar avea nevoie sora mea pentru recunoasterea certificatului de divort american in Romania? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)
Divort anglia blackpool blackpool Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic, casatoria a fost efectuata la Cluj. Divortul nostru se va pronunta pe data de 8 mai. Cand ne-am ... (vezi toată discuția)