avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recunoastere certificat de divort american in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recunoastere certificat de divort american in Romania

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt documentele de care ar avea nevoie sora mea pentru recunoasterea certificatului de divort american in Romania? Mentionez ca avea Green card când s-a pronunțat divorțul, și are certificat de divorț american, și certificat de căsătorie romanesc eliberat de Consulatul din Los Angeles. Unde trebuie depusa documentatia? Numai la tribunalul Bucuresti sau se poate si in provincie?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:37, 26 August 2015
In primul rand trebuie ca sentinta de divort sa fie definitiva si apostilata cu apostila de la Haga. Apoi trebuie recunoscuta de Tribunalul din Romania de la ultimul domiciliu al sorei dvs.. Aici veti prezenta sentinta definitiva si apostilata in original, copie xerox, traducerea efectuata de un traducator autorizat si legalizata la un notar public din Romania, certificatul de casatorie, actul de identitate si certif. de nastere(si ale copiilor daca sunt). Se poate efectua recunoasterea si prin imputernicit cu procura speciala. Imputernicirea o va face sora dvs. la ambasada/consulat ori notar public care are apostila de la Haga. Daca in sentinta nu figureaza numele pe care sora dvs. urmeaza sa-l poarte dupa divort, trebuie ca aceasta sa dea o declaratie la notar din care sa rezulte numele sau dupa divort, precum si al sotului. Daca au copii rezultati din casatorie trebuie sa declare cui i-au fost incredintati copii, domiciliul acestora, daca acestea nu sunt trecute in sentinta.Dvs. nu puteti face aceste declaratii. Ulterior obtinerii recunoasterii sora dvs. se va adresa la Primaria Sectorului Bucuresti, care are in pastrare actele inscrise la ambasada/consulate in vederea inscrierii divortului pe marginea actului de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Certificat de divort monicabozsoki968 monicabozsoki968 sunt divortata din 2003 prin sentinta judecatoreasca definitiva.in 2004 mi-am schimbat certificatul de casatorie cu certificat de casatorie de tip european ... (vezi toată discuția)
Legalizarea divortului extracomunitar stoianav stoianav Buna ziua! As dori o lamurire daca este posibil, la problema mea si anume: Am fost casatorita cu un cetatean japonez, de care am divortat in mai 2012. ... (vezi toată discuția)