avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de divort

sunt divortata din 2003 prin sentinta judecatoreasca definitiva.in 2004 mi-am schimbat certificatul de casatorie cu certificat de casatorie de tip european cu mentiunea desfacut casatoria prin sentinta judecatoreasca - acum sunt stabilita in italia si la cumpararea unei locuinte notarul imi cere certificat de divort eliberat in romania .Cum as putea procura un certificat de divort unde trebuie sa ma adresez pentru eliberarea acestui certificat . mentionez ca nu pot veni in romania in acest moment pentru ca lucrez si nu pot sa imi iau concediu legal,fica mea locuieste in Romania si are procura notariala in numele meu .
va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:07, 26 Iulie 2015
Apostilați certificatul de căsătorie la Prefectură, faceți certificatului apostilat o traducere legalizată, iar apoi obțineți pe traducere apostila de la Camera Notarilor Publici. La momentul predării documentului ce urmează a fi tradus, menționați traducătorului că doriți să apostilați traducerea legalizată.
Prezentați apoi documentul notarului din Italia.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Din moment ce vi se cere sentinta de divort cu toate ca aveti mentiunea divortului in certificatul de casatorie, este clar ca trebuie sa va adresati institutiei care va eliberat sentinta de divot, mai exact judecatoriei. Factei o imputernicire speciala la notar care are apostila de la Haga ori la ambasada/consulat prin care imputerniciti pe fiica dvs sa solicite sentinta dvs. de divort. Fiica apostileaza sentinta si o trimite dvs. Alta solutie nu aveti din moment ce dvs. nu puteti veni in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere certificat de divort american in romania bee79 bee79 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt documentele de care ar avea nevoie sora mea pentru recunoasterea certificatului de divort american in Romania? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez un divort international in romania george7494 george7494 am fost casatorit in strainatate (japonia) si dupa o perioada am divortat pe cale amiabila precizez ca am certificat de divort romanesc,cum fac sa-mi ... (vezi toată discuția)
Eliberare pasaport copil 4 ani doru58 doru58 Fica mea are un copil in varsta de 4 ani, care s-a nascut in Italia. Copilul a fost recunoscut de tata, tot in Italia, avand si Certificat de nastere roman. De ... (vezi toată discuția)