Sentinta trebuie inregistrata la Starea Civila.
Daca fata s-a casatorit si a divortat in Italia (asa pare din ce ati scris) atunci trebuie mers la Starea Civila de la locul nasterii - asta in cazul in care acum are domiciliul in alta localitate in care s-a nascut. Se face o solicitare de aprobare a inscrierii mentiunii de divort, se anexeaza sentinta in original si copie + traducerea pe care ati zis ca o aveti deja.
Daca din sentinta nu rezulta numele pe care il va purta dupa desfacerea casatoriei va trebui sa dea o declaratie la notar din care sa reiasa acest lucru.
fiica mea mai are o Hotarare a unei instante din Italia, din care rezulta ca, fiica mea si cu nepotelul meu pot intra si iesii din Romania/Italia, fara consimtamantul tatalui, aceasta hotarare este tradusa si cu Apostila.
Cand va calatori cu copilul va trebui sa aiba la ea mereu originalul, traducerea apostilata si fotocopii dupa sentinta, ii vor fi cerute de politistii de frontiera italieni si romani.
Sa incerce sa ii faca mai intai pasaport copilului, inscrierea mentiunii va dura si originalul trebuie depus la Starea Civila unde poate sta pana in 30 de zile.