avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare pasaport copil 4 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare pasaport copil 4 ani

Fica mea are un copil in varsta de 4 ani, care s-a nascut in Italia. Copilul a fost recunoscut de tata, tot in Italia, avand si Certificat de nastere roman. De curand a venit in Romania, cu Titlul(bilet) de calatorie, eliberat de Consulatul Romaniei din Italia. De circa 2 ani, fiica mea, nu mai stie nimic de tatal copilului. In anul 2011, tatal copilului i-a dat o procura, in Italia, fiicei mele, care a fost tradusa si i-a fost aplicata Apostila, acum circa 5 zile, ca urmare i-a fost eliberat Biletul de calatorie. Acum ajunsi in Romania, urmeaza sa ii faca pasaport copilului. Mai are nevoie de ceva, se poate intoarce cu copilul in Italia, acolo a locuit si este la gradinita. Cum se poate proceda, ptr. al decade din drepturi pe tatal copilului. Mai mentionez ca, fiica mea mai are o Hotarare a unei instante din Italia, din care rezulta ca, fiica mea si cu nepotelul meu pot intra si iesii din Romania/Italia, fara consimtamantul tatalui, aceasta hotarare este tradusa si cu Apostila.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
doru58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:37, 18 Iulie 2014
Sentinta trebuie inregistrata la Starea Civila.
Daca fata s-a casatorit si a divortat in Italia (asa pare din ce ati scris) atunci trebuie mers la Starea Civila de la locul nasterii - asta in cazul in care acum are domiciliul in alta localitate in care s-a nascut. Se face o solicitare de aprobare a inscrierii mentiunii de divort, se anexeaza sentinta in original si copie + traducerea pe care ati zis ca o aveti deja.

Daca din sentinta nu rezulta numele pe care il va purta dupa desfacerea casatoriei va trebui sa dea o declaratie la notar din care sa reiasa acest lucru.

fiica mea mai are o Hotarare a unei instante din Italia, din care rezulta ca, fiica mea si cu nepotelul meu pot intra si iesii din Romania/Italia, fara consimtamantul tatalui, aceasta hotarare este tradusa si cu Apostila.

Cand va calatori cu copilul va trebui sa aiba la ea mereu originalul, traducerea apostilata si fotocopii dupa sentinta, ii vor fi cerute de politistii de frontiera italieni si romani.

Sa incerce sa ii faca mai intai pasaport copilului, inscrierea mentiunii va dura si originalul trebuie depus la Starea Civila unde poate sta pana in 30 de zile.
Nu a fost casatarita....Copilul poarta numele de familie al tatalui.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
doru58, utilizator
In acest caz ramane valabila doar partea a doua a mesajului meu anterior:

Cand va calatori cu copilul va trebui sa aiba la ea mereu originalul, traducerea apostilata si fotocopii dupa sentinta pentru ca ii vor fi cerute de politistii de frontiera italieni si romani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare unui minor pentru intoarcerea din calatoria in italia ContSters133753 ContSters133753 Am o sentinta definitiva si irevocabila prin care mi s-a acordat custodia fiului meu. In vederea unei calatorii in Italia m-am interesat ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare nume dupa divort in italia nrtekk nrtekk Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog care este procedura in situatia urmatoare: sora mea a dat divort in Italia, s-a definitivat tot, s-a dat pronuntarea, dupa ... (vezi toată discuția)