avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am primit o somatie de plata de la executor si pv cu cheltuielile de executare , prin care am fost somat sa platesc o suma de bani in urma unei sentinte de partaj . Problema este ca doresc sa achit acesti bani insa nu-mi permit sa-i achit toti odata. As putea cere prin contestatie la executare su platesc aceasta suma in rate?
Cel mai recent răspuns: miracos , utilizator 08:08, 27 Februarie 2013
puteti sa va intelegeti si cu executorul si cu creditorul.....incercati cu ei daca nu accepta puteti face contestatie la executare dar acolo nu se prea discuta modalitatea de plata....
Multumesc pt raspuns , dar creditorul refuza si nici nu poate executa decit niste bunuri cum ar fi mobila si obiecte electrocasnice. Cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Partaj pe ce ati facut, pe acele electrocasnice sau ce ati impartit si ce sulta aveti de dat ? Ati fi putut inca de cand v-ati judecat sa cereti o perioada de cateva luni in care sa platiti, altfel hot e executabila imediat, numai prin intelegere cu creditorul puteti plati mai putin.
Venituri aveti ?
Da , iar sulta este in cuantum de 8ooo lei si ch de judecata 3000. Din bunurile partajabile a facut parte si o masina dar aceasta s-a vindut inainte de pronuntarea hotararii. Mai avem un teren impreuna pe care sunt dispus sa-l cedez fostei sotii , insa caeasta vrea doar bani gheata. Multumesc
Ca venituri am un salariu de 850 lei brut
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Veti avea poprire pe salariu ( 1/3 din net), apoi se poate atinge si de teren, partea mai proasta e ca veti plati si cheltuieli de executare.
Faptul ca nu aveti de unde plati, nu-i un motiv de contestatie, apoi ca sa obtineti suspendarea executarii pana aveti o solutie la contestie, trebuie sa platiti cautiune.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cai de atac - executare silita Maiglo Maiglo Buna ziua, Am primit o somatie de executare silita, in 15 zile sa platesc debitul sau imobilul va fi vandut la licitatie. Daca instanta nu a fixat niciun ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ContSters219752 ContSters219752 am avut un imprumut ca persoana fizica facut cu alta persoana fizica pentru suma de 4900 euro la data de 5 06 2012 cu termen scadent la data de 5.09.2012 cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Zamfira Gabriela Zamfira Gabriela Buna ziua, Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)