avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare fara notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare fara notar

Buna!
Ma intrebam daca stie cineva daca este posibil sa faci un contract de vanzare cumparare pt un apartament fara sa mergi la notar? Precizez ca apartamentul nu este intabulat pe actualii proprietari si nu intentionez nici eu sa il intabulez(nu e posibil momentan). As dori sa stiu daca putem face un contract de vanzare cumparare intre noi doar cu martori si daca e valabil?(Vanzatorii sunt parintii mei)
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:10, 27 Februarie 2013
Instrainarea legala a unui bun imobil se poate face doar printr-un inscris autentic la notar.
Scopul acestei prevederi legale este tocmai interesul statului de a asigura siguranta circuitului civil, de a cunoaste publicul cine este proprietar, de a nu se frauda legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren extravilan cumparat pe baza de contract v-c autentic user_me user_me [b]Se poate face intabulare directa pe cumparatori sau mostenitori ai acestora?[/b] Este vorba de un teren extravilan (pentru care exista TP) cumparat in nov. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)