avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de noapte

daca o persoana nu efectueaza cel putin 30% din ore pe timpul nopttii,beneficiaza de spor de noapte ptr orele lucrate noaptea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 2 Martie 2013
Codul muncii:

Art. 126. - Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

ART. 125
(1) Munca prestatã între orele 22,00-6,00 este consideratã muncã de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezintã, dupã caz:
a) salariatul care efectueazã muncã de noapte cel puţin 3 ore din timpul sãu zilnic de lucru;
b) salariatul care efectueazã muncã de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul sãu lunar de lucru.
deci daca nu efectueazã muncã de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul sãu lunar de lucru. ,benefiaza de spor de noapte de 25%
:offtopic:

De ce nu postati toate prevederile din Codul Muncii ? ... niciunul din textele indicate nu raspund la intrebarea initiatorului ...
deci se plateste sau nu
Salariatul care nu efectueazã muncã de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul sãu lunar de lucru nu este salariat de noapte..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor ore noapte Croatia Croatia Cate nopti trebuie lucrate intr-o luna pentru a beneficia de sporul de noapte! (vezi toată discuția)
Plata sporului de noapte emanuelvelcu emanuelvelcu am un salariu de baza de 1071 ron si am executat 240 ore lucratoare din care 80 de ore de noapte. cum se plateste sporul de noapte pentru cele 80 de ore de ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte Georgica112 Georgica112 Buna ziua. Sunt bugetar și aș dori să știu în ce condiții trebuie acordat sporul de noapte. Eu lucrez cel puțin de 3 ori pe luna a câte 24 ore pe zi. ... (vezi toată discuția)