avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare succesiune si administrare bunuri pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare succesiune si administrare bunuri pentru mostenitor minor 9 ani

Buna ziua! Sunt mama si reprezentant legal al unui minor in varsta de 9 ani in baza hot. jud. def. si irevoc. de divort in urma careia mi s-a incredintat copilul. Ulterior divortului, tatal copilului a decedat. Recent minorul a fost chemat la o succesiune in urma decesului unei matusi dinspre tata.
As dori sa stiu care este procedura privind atat reprezentarea minorului la succesiune cat si procedura pentru administrarea bunurilor mostenite. Mai exact, in cazul meu:
1. Mai este necesara obtinerea unei curatele din partea Autoritatii Tutelare sau este suficienta hotararea de divort pentru a putea reprezenta minorul la succesiune neexistand conflict de interese intre mine si minor. Daca am nevoie de aceasta curatela spuneti-mi va rog in ce fel o pot obtine?
2. Pot administra pentru minor bunurile materiale si sumele de bani rezultate in urma mostenirii sau acestea trebuie depuse intr-un cont pe numele minorului si folosite cand acesta implineste varsta de 18 ani? Care este procedura actuala exacta din NCC de a putea folosi la nevoie si inainte de aceasta varsta banii rezultati din aceasta mostenire?
Va multumesc anticipat, mirinuca

Alte discuții în legătură

Autorizare pentru acte de dispozitie ale minorului in urma decesului tatalui mirinuca mirinuca Intrebare: Care ar fi solutia pentru a intra in posesia unei despagubiri financiare in urma decesului titularului unui contract de asigurare avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)