avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum ies din tara cu fetita... tatal e in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum ies din tara cu fetita... tatal e in Germania

tatal este plecat in germania si tre sa mergem si noi la el..inainte de plecare am uitat sa facem procura....din lipsa de timp nu poate ajunge la ambasada romaniei....cum pot proceda...multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:39, 27 Februarie 2013
mai simplu , sa mearga la un notar acolo in Germania , va da o declaratie , acea declaratie timisa cu posta in tara , iar dumneavoastra mergeti la un traducator autorizat , v-o traduce , o autentificati tot prin notar , apoi puteti trece linistita prin frontiera....certificatul de nastere original al fetitei sa-l aveti la indemana!

stiu acest procedeu de la un coleg care a urmat acesti pasi. a vrut sa-si aduca copillul si sotia in Hagen pe timpul vacantei de vara , si a reusit !
Notarul german trebuie sa aiba apostila de la Haga, altfel traducerea nu va fi legalizata si autentificata de notarul roman.
asta nu stiu , dar daca asa trebuie...sa caute notarul potrivit. la ambasada nu stiu daca gasesti alta solutie , ca nu mai e ca pe vremuri , cu vize .

stiu doar ca , colegul mea a facut aceste demersuri dupa ce a intrebat ce ar putea face sa fie si ieftin si repede , si asta a fost singura posibilitate .nu l-am intrebat cat a costat , dar , in 10 zile sotia lui si copilul au fost in Hagen.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
Este obligatoriu ca notarul sa aiba dreptul sa aplice apostila Conventiei de la Haga (este o stampila).

Art. 9 din Hotararea 94/2006 actualizata:
(1) Cetãţenilor români minori li se permite ieşirea din ţarã numai însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, dacã sunt prezentate în situaţiile prevãzute de art. 30 din Legea nr. 248/2005, dupã caz, urmãtoarele documente:
a) declaraţia celuilalt pãrinte din care rezultã acordul acestuia cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective în statul sau în statele de destinaţie, precum şi cu privire la perioada acesteia;
(2) Declaraţiile prevãzute la alin. (1), redactate în douã exemplare, [...] însoţite de o fotocopie a acestora, trebuie sã fie autentificate în ţarã de notarul public, [...] ori, dacã au fost date în faţa autoritãţilor strãine, […] sã aibã aplicatã apostila conform Convenţiei […] adoptatã la Haga la 5
octombrie 1961,[..]
corect si la obiect ....

Alte discuții în legătură

Calatorie copil minor in romania corbier michaela corbier michaela buna ziua asi dori sa aflu daca fetita mea in varsta de 9 ani, cu pasaport personal, domiciliul in strainatate, poate calatori in romania insotita de ... (vezi toată discuția)
Imuternicirea tatalui jamalexa jamalexa buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)