avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua! Ma numesc Mirabela si am niste nelamuriri in ceea ce priveste divortul. Sotul meu doreste sa divorteze iar situatia este umatoarea: avem impreuna un copil minor in varsta de 10 luni. Eu nu-mi doresc divortul. Intrebarea este ce se intampla dca eu nu semnez actele si nu ma prezint la divort? Mentionez ca motivul divortului va fi probabil nepotrivire.
Legat de partaj noi avem impreuna un apartament cumparat prin credit ipotecar scadent in 2020 si o masina achizitionata printr-un credit de nevoi personale scadent in 2016. Intrebara este ce se va intampla cu aceste bunuri. De asemenea doresc sa stiu ce procent din salariul sotului va reprezenta pensia alimentara.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirabela77 , utilizator 14:16, 27 Februarie 2013
Sotul dumneavoastra are motive temeinice pentru a divorta si care sunt daca le puteti spune ?
Nu prea conteaza ce motive are.
Daca va citeaza corect si instanta constata ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa. Ar trebui sa va prezentati sa va aparati.. ca poate spune orice, cere orice si va avea sanse mai mari sa obtina. Trebuie sa stiti ca odata cu divortul se stabileste si cum exercitati autoritatea parinteasca, domiciliul copilului, pensie de intretinere etc.
Partajul il faceti dupa divort. Cum doriti sa partajati ?
Pensie se va stabili in natura sau in bani pana la 25% din venitul net al celui obligat.
Sotul meu are pe altcineva dar eu nu am probe destul de solide ca sa demonstrez acest lucru. Cum el nu recunoaste raman doar tensiunile din casa pe care el nu le mai suporta, crede ca il controlez, urmaresc etc. Copilul va ramane cu mine, el spune ca este de acord cu asta, eu nici nu ma gandesc la alta solutie in legatura cu copilul. Am inteles importanta faptului de a ma prezenta la divort si asa voi proceda si as fi dorit si ceva raspunsuri mai concrete in legatura cu impartirea bunurilor. (ce se va intampla cu apartamentul? va trebui sa-l vindem si sa rambursam suma ramasa la banca? cum se procedeaza in cazul acesta? va trebui sa ne punem de acord?
Va multumesc pentru raspunsuri
Vorbiti cu sotul despre partaj.. cum vrea si dansul sa impartiti si sa va ganditi la ce vreti si dvs , poate dansul doreste masina, preia creditul aferent, poate dvs doriti, casa, preluati ( daca va permiteti asa cum reiese din adeverinte de venit) creditul si eventual ii dati o sulta daca pana acum ati platit mare parte din credit.
Deci vorbiti intai si cautati sa ajunge la intelegere, apoi mergeti la banca si discutati conditiile pt a prelua creditele.
Puteti cadea la intelegere sa terminati intai cu creditele si apoi sa faceti partajul, sau sa cautati clienti pt bunuri , sa luati avans sa achitati creditele si sa vindeti bunurile.. nu stiu.

Daca nu va intelegeti, nici mediatorul nu va convinge sa ajungeti la intelegere si sa semnati un acord si ajungeti in instanta pt partaj, costurile cred.. taxa de timbrui 3 % din valoarea bunurilor de impartit, expertize.. avocati.
daca nu doriti divortul trebuia sa depuneti iintampinare si sa spuneti acest lucru instantei. in prealabil consultati un avocat. daca nu va intelegeti, oricum nu e recomanabil sa divortati la notar. pensia alimentara este de 1/3 din veniturile lui. la notar nu se pune neparat problema platii pensiei , in instanta da.

Alte discuții în legătură

Divort gere sylvia gere sylvia Buna ziua. As vrea sa divortez, am o fetita de 2ani si 8 luni. dar avem problema cu partaj de bunuri! am construit impreauna o casa , dar ... (vezi toată discuția)
Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Divort rapid, minor, pensie alimentara, partaj rate - noul cod civil sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este cea mai rapida metoda de a divorta rapid, in urmatoarele conditii: - suntem casatoriti de 3 ani, avem un copil ... (vezi toată discuția)