avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demolare magazie si constructie pe acela-si loc un pic ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demolare magazie si constructie pe acela-si loc un pic extinsa

In cursul anului 2010 am inceput procedurile legale pentru a face o extindere la casa, ce au durat pana in anul 2012 si nu s-au solutionat, am tot fost amanat, mi s-a sus un anumit procent de ocupare a pamantului de catre locuinta care in final erau mai mici = incompetenta celor din priarie. Asa ca am decis sa demolez o magazie care in acte avea 12 mp, (era din chirpici si era intr-o stare nu prea buna pentru ca nu a fost cimentuita iar de 20 de ani timpul si-a spus cuvantul.) si am construit o bucatarie si o baie dar care ocupa acum aproape 24 mp dar fara autorizatie, alipita de casa si am facut si o intrare din casa care da in bucatarie(intrare care nu era prevazut in cadastru) In acest timp am schimbat si acoperisul la casa si am inglobat impreuna cu noua constructie. Mentionez ca magazia avea un perete construit cu acte pe hotar iar eu am construit pe acela-si amplasament cu acordul vecinului.
Acum ma intereseaza sa intru in legalitate dar fara a se demola constructia, pe care am facut-o din bca cu stalpi turnati ca la carte, cu fundatie
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:14, 27 Februarie 2013
Trebuie sa va adresati primariei si sa cereti certificat de urbanism pentru intrarea in legalitate, dar trebuie sa stiti care vor fi consecintele acestui demers :
1.- plata unei amenzi foarte mari pentru construire fara autorizatie de constructie
2. - sa cereti autorizatie de demolare
3. - intocmirea in intregime a documentatie pentru autorizare: proiect, avize si tot ceea ce presupune autorizarea .
Trebuie sa stiti ca in orice moment primaria va poate amenda si va poate obliga sa intocmiti toate documentatiile pe care vi le-am prezentat mai sus.
Parerea mea este sa mergeti la primarie si sa va informati daca exista posibilitatea ca amenda sa fie mai mica in cazul in care cereti intrarea in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea socrului meu am consolidat o magazie din fundul ... aslica33 aslica33 Dupa moartea socrului meu am consolidat o magazie din fundul curtii, magazie care initial era din lemn si caramizi de lut dar care era in paragina, am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie anexa LauraMalina LauraMalina Buna seara, Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)