avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire inchiriata de la o institutie publica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire inchiriata de la o institutie publica

Buna ziua.M-am dus la primarie pentru a prelungii contractul de inchiriere si trebuie sa platesc impozitul pe cladire???Dece daca nu este cladirea mea
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:25, 27 Februarie 2013
Daca dumneavoastra aveti calitatea de chirias intr-un imobil din proprietatea primariei, este obligatia dumneavoastra de a plati impozitul, temeiul legal art. 249 Cod fiscal.
Este cumva casa nationalizata, casa ANL? Dati mai multe detalii, in ce baza ( lege), va cer sa achitati impozit daca nu sunteti proprietar, ci chirias (fiind contract de inchiriere)??
gmancila a scris:

Este cumva casa nationalizata, casa ANL? Dati mai multe detalii, in ce baza ( lege), va cer sa achitati impozit daca nu sunteti proprietar, ci chirias (fiind contract de inchiriere)??

conteaza ce fel de casa este ? atunci in ce baza(lege) , chiriasul are dreptul sa se judece cu proprietarul de drept al unei locuinte (nationalizate) , cand acesta revine de drept celui care o revendica si mai are si acte doveditoare....si de multe ori chiriasii au castigat . nu vorbesc de evacuare...

in contractul de inchiriere specifica clar ,daca locuinta este de tip ANL , cu spuneti dumneavoastra , chiriasul este proprietar si are obligatia de a platii impozitul , la fel ca la masinile luate in leasing , unde pe acelasi bun mai este un proprietar (firma de leasing) , dar care nu are nici o obligatie .

curentul , apa si alte utilitati din acea locuinta , pe ce nume au fost factute dosarele de bransare , racordare....

aceste detalii le stiu foarte bine , deoarece sunt fericitul detinator al unui apartament , si sunt chiriasul primariei......
este spatiu cu alte destinatii si eu functionez ca punct de lucru...s-a facut reevaluarea si tre sa platesc eu 1.5 % din valoarea ei dar repet dece eu daca nu este a mea ......
marisescudan a scris:

... chiriasul este proprietar si are obligatia de a platii impozitul , la fel ca la masinile luate in leasing , unde pe acelasi bun mai este un proprietar (firma de leasing) , dar care nu are nici o obligatie .

Prin insasi natura juridica a raporturilor contractuale chiriasul nu are cum sa fie proprietar. Proprietarul unui bun si persoana care are un drept de folosinta a acelui bun, drept nascut din relatia contractuala incheiata intre cei doi, sunt parti distincte care nu pot fi confundate sau asimilate. De asemenea, partile unui contract de leasing sunt proprietarul bunului, respectiv finantatorul si utilizatorul bunului, acesta din urma va dobandi drept de proprietate asupra bunului pe care il utilizeaza numai la finalul achitarii sumei cu care a fost finantat de catre finantator, pana atunci are un drept de folosinta, de uz.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare norma metodologica georgelgica georgelgica Intr-un litigiu in contencios administrativ, in apararea sa parata invoca faptul ca norma metodologica de aplicare a Codului Fiscal completeaza Codul Fiscal in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. am inchiriat un apartament cu 3 camere privat nemobilat undeva in sect 2. vreau sa stiu daca propietarul apartamentului ne va face contractul de ... (vezi toată discuția)
Impozit platit de chirias davinci149 davinci149 buna ziua! decand am pierdut casa nationalizata ,pun o multime d e intrebari ,,,e un stufaris de ,,lucruri mai mult ciudate decat ,,dreptatea ,,care seface ... (vezi toată discuția)