avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de cresterea copilului si contract pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de cresterea copilului si contract pe perioada determinata

Sunt insarcinata in 3 luni si peste 2 luni imi expira contractul de munca(contract pe perioada determinata de munca).As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie ptr crsterea copilului.
Mentionez ca o sa nasc la inceputul lunii octombrie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 27 Februarie 2013
daca ati lucrat 12 luni succesiv inainte de nastere da.
1. Daca nu se decide prelungirea duratei pentru care a fost incheiat, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de modul cum inceteaza raportul de munca, ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

3. Daca va inceteaza raportul de munca la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, mergeti si depuneti-va actele la somaj ... astfel incat, perioada de somaj va fi luata in calculul celor 12 luni .. din somaj puteti intra in CCC.

4. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi de CCC.
Certificatele medicale se duc la AJOFM care le calculeaza si le plateste.
Cererea pentru intrarea in CCC o faceti catre AJOFM, iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

5. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)