avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor pentru orele de sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor pentru orele de sambata si duminica

care este cuantumul pentru orele de sambata si duminica daca acesta nu este prevazut nici in contractul individual de munca ,nici in regulamentul intern,nu exista ccm pe unitate?
Art. 137
1 Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
2 In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 1 Martie 2013
Sporul pentru munca in zilele de repaus saptamanal poate fi acordat in suma fixa sau in cota procentuala ... nu exista nicio limitare a cuantumului acestui spos , nici va valoare minima si nici ca valoare maxima.

Cuantumul poate fi stabilit prin c.i.m., prin c.c.m. aplicabil sau prin reg.intern al angajatorului.
nu este stabilit in nici un act din cele specificate mai sus,atunci cum se stabileste cuantumul
Atunci faceti sesizare la ITM pentru ca nu este legal sa nu fie prevazut nicaieri.
V-am explicat cum se stabileste cuantumul acelui spor ... in urma unui control al ITM-ului se poate stabili ca masura stabilirea acelui spor.
nu mai este angajat la firma respectiva si a dat in judecata

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cu timp partial lexie lexie Buna, Problema la care doresc sa va solicit ajutorul este urmatoarea: Salariat angajat cu contract individual de munca cu timp partial, care presteaza munca ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)
Spor de sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin un angajat a desfasurat program de paza 24 cu 48 ore,datorita planif lucra inclusiv si sambata si duminica.CF art 137 al 2 i s a aplicat un spor de 100%ptr ... (vezi toată discuția)