avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorii vechii boierimi cer terenul intravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorii vechii boierimi cer terenul intravilan dat de catre stat

Buna ziua!
Bunicul meu a fost pus in posesie de regimul comunist cu teren intravilan pentru constructia unei case.
Acest teren este situat pe mostenirile a 3 propietarii care le-a fost confiscat terenul de regimul comunist.
Pe data de 04/02/1991 am obtinut titlu de proprietate in baza legii nr. 18/1991 a Fondului Funciar in care este trecut 804 mp. vii + 671 mp. constructii, deci in total 1475 mp.
Acum acesti mostenitorii ai vechii boierimi, au venit sa-mi solicite despagubirii banesti in urma acestui teren.
Ce drepturi am in situatia de fata si cui trebuie sa ma adresez!?.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aurelvultur , utilizator 12:51, 18 Februarie 2009
Despagubirile trebuiau solicitate de la stat, in temeiul Legii 10/2001, respectiv prin formularea unei notificari catre primarul din localitate. Nu trebuie sa va adresati nimanui, nu aveti nici o obligatie fata de acesti mostenitori. Ei trebuiau sa urmeze procedura legala, probabil ca nu au facut-o iar acum incearca sa va intimideze.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este valabila in locul unui act de vanzare-cumparare? aurelvultur aurelvultur Buna dimineata! 1) Bunicul meu a fost pus in posesie de regimul comunist cu teren intravilan, luat de la boierimi, pentru constructia unei case. Pe data de ... (vezi toată discuția)
Refuzul comisiei locale si judetene de a pune in executare o hotarare definitiva investita cu titlul executoriu. ContSters139112 ContSters139112 In perioada anului trecut Instantele de judecata a admis actiunea reclamantului mostenitor cu privire la completarea topo cadastrala a unui titlul de ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)