avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Litigiu de munca
Discuție deschisă în Executare silită

Litigiu de munca

Buna ziua.Am si eu o problema de ordin juridic ce ma framanta foarte mult.Tocmai ce am pierdut un proces ,un litigiu de munca,cu un fost angajator.Eu nu voi refuza sa pun in aplicare sentinta data ,ce se refera ca faptul ca eu trebuie sa ii platesc angajatorului o suma de bani,insa la acest moment am ramas fara loc de munca,nu am nicio sursa de venit.Singurul lucru pe care il detin este o cota parte dintr- mostenire survenita ca urmare a decesului tatalui meu.Cum sa procedez sa nu se ajunga pana acolo unde sa fiu executata silit.oare se poate sa imi accepte plata sumei esalonat?Va rog dati-mi un sfat,sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: ralu1981 , utilizator 16:41, 27 Februarie 2013
Puteti incerca sa ajungeti la o intelegere cu angajatorul, referitor la plata esalonata, sau, in cazul in care a apelat la un executor judecatoresc, cu executorul.
Daca deja a apelat la un executor judecatoresc, va trebui sa platiti si cheltuielile de executare.

Referitor la cota parte din mostenire, ca sa va poata executa, trebuie sa ceara mai intai partajul mostenirii.
Pe mine ma informase un domn avocat ca pot fi executata chiar pe cota de mostenire pe care o detin,fara a mai fi necesar sa se faca partaj inainte,pentru a se identifica exact ce anume detin.Nu cred ca deja au apelat la serviciile unui executor deoarece inca nu am primit nici comunicarea din partea instantei cu sentinta definitiva.Multumesc mult.
Credeti ca daca astept sa primesc intai comunicarea si dupa aceea iau legatura cu angajatorul va fi vreo problema?
Se poate ca angajatorul sa primeasca confirmarea inaintea dvs. si sa ia deja legatura cu executorul pana mergeti dvs. la el. Pentru a nu plati si cheltuielile de executare, luati legatura deja cu angajatorul.
Daca hotararea este doar definitiva, aveti cale de atac impotriva acesteia. Cel putin in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, daca acestea sunt exegerat de mari ( as zice ca exagerat de mari inseamna daca sunt peste 2000 lei) aveti sanse mari sa le desfiintati in calea de atac.

Succes!
Deocamdata nu stiu exact daca este doar definitiva sentinta.Ultima sentinta pe care eu o detin este cea in cadrul careia instanta da castig de cauza angajatorului,iar mie posibilitatea de a face recurs in 10 zile,recurs pe care eu nu l-am mai inaintat,neavand cine sa se ocupe de acest aspect,eu nu ma aflam in tara si nici avocat nu mai aveam.De abia ce s-au scurs cele 10 zile prevazute de lege pentru recurs.Si am inteles ca va trebuie sa primesc o comunicare in minim 30 de zile prin care sentinta apare ca si definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
Taxe judecare geo13 geo13 Am o rugaminte si sper ca poate sa ma ajute cineva cu un sfat. Parintii mei au avut un proces referitor la o mostenire. Adica, au pierdut procesul in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters344547 ContSters344547 Am primit o somatie de executare silita imobiliara insotita de o incheiere de la judecatorie care admite cererea de incuviintare si un calcul al cheltuielilor. ... (vezi toată discuția)