avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe judecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe judecare

Am o rugaminte si sper ca poate sa ma ajute cineva cu un sfat. Parintii mei au avut un proces referitor la o mostenire. Adica, au pierdut procesul in favoarea unui frate care a facut, zic ei, un act fals prin care tatal lor ar fi donat acelui frate totul. Nu se stie care este pana la urma adevarul, mosul nu mai e, ai mei au pierdut procesul si se incapataneaza pe deasupra sa ii mai plateasca fratelui mamei cheltuielile de judecata. Ce risca in acest caz? Exista o perioada anume in care trebuie sa platesti calui care a castigat procesul cheltuielile de judecata?...Poate fi angajat un executor care sa recupereze banii?...spune ti mi va rog ce risca cu incapatanarea asta a lor ca sa le transmit, sa nu mai aibe si alte cheltuieli pe deasupra sau mai mul...probleme cu legea....
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 23:48, 8 Septembrie 2008
declarati apel
Declarati apel daca nu cumva termenul de apel s-a scurs si astfel amanati executare cheltuielilor de judecata. Da, daca hotararea ramane definitiva si irevocabila, acum prin neapelare sau dupa apel, recurs ca s-a pierdut, aceasta se poate investi cu formula executorie si pune in executare. Executorul judecatoresc va soma intai debitorul (parintii dvs) sa plateasca, si daca acestia inca refuza, va trece la masuri mai drastice, pana va recupera suma, plus cheltuieli de executare. Daca alegeti sa treceti prin toate fazele procedurale, riscati sa platiti cheltuieli de judecata mai mari, pentru fiecare forma de atac a hotararii pe care o utilizati, daca fratele castiga procesul si solicita cheltuieli de judecata de fiecare data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli judecată în afara procesului adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata. Hotărârea este definitivă. Am plătit un onorariu pentru sprijin in redactarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea să mă lamuriti într-o privința. fratele ... Anabeatrice30 Anabeatrice30 Buna ziua.as vrea să mă lamuriti într-o privința. Fratele meu a fost dat în judecata în urma unei lovituri. Persoana respectiva a câștigat procesul ... (vezi toată discuția)
În procesul civil, nedeclararea în termen a apelului de către ... Cami2014 Cami2014 În procesul civil, nedeclararea în termen a apelului de către intimată, înseamnă că Hotărărea pronunțată de prima instanță rămâne definitivă ... (vezi toată discuția)