avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua.as vrea să mă lamuriti într-o privința. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua.as vrea să mă lamuriti într-o privința. Fratele ...

Buna ziua.as vrea să mă lamuriti într-o privința.
Fratele meu a fost dat în judecata în urma unei lovituri. Persoana respectiva a câștigat procesul iar instanta a hotărât ca fratele meu trebuie sa ii plătească 15.000 de lei plus cheltuieli și ceva taxe nu stiu exact.
Fratele meu ii trimite o suna de 3000 de lei lunar iar el ii trimite înapoi,ii refuza,saptamana trecuta a primit un plic de la executor în care scrie ca persoana respectiva a făcut o cerere de executare întrucât fratele meu nu ii plătește daunele morale.
Nu scrie nicăieri ca ii trimite iar banii sunt refuzați,ieri a trimis din nou suna de 5000 de lei și din nou ia refuzat.
Ce poate face sa nh ajungă la executare silita. Precizez ca procesul a fost câștigat în martie și saptamqna trecuta a primit de la executor acea hârtie în care ii da O SINGURA ZI LA DISPOZITIE sa plătească daunele aproape 20.000 de lei. Fratele meu era minor la acea data, toate acestea se răsfrâng asupra părinților nostri
Cel mai recent răspuns: Anabeatrice30 , utilizator 10:22, 26 Mai 2021
Daca nu s-au inteles pentru plata esalonata din acest motiv refuza o plata partiala si a mers la executor.
Nu s-au înțeles pt plata parțială,în sentinta nu specifica nici ca plata se face esalonat dar nici ca se face toată odata, fratele meu a fost judecat fiind minor,deci nu are niciun fel de venit,și niciun fel de bun sau altceva ce ii aparține. Dacă el ii trimite banii persoanei respective asa cum poate.cate 2000 3000 și chiar și 5000 de lei,iar dumnealui ii refuza,executorul ce ii poate face ? Poate sa între în posesia bunurilor părinților? Sau poate măcar sa ceara o eșalonare pt suma asta ? Cum ar putea sa procedeze ? Fapta lui nu a fost atât de grava,din cauza loviturii omul și-a pierdut un dinte și a avut 3 zile de spitalizare și 14 zile pana la recuperarea totala,a fost la prima abatere,și-a recunoscut vina,este deacord ca trebuie să-i plătească daune,dar sa fim serioși..e o suma imensa pt varsta și fapta lui!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca nu s-au inteles pentru plata esalonata din acest motiv refuza o plata partiala si a mers la executor.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
Anabeatrice30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Luciaturcescu Luciaturcescu va rog ,un raspuns mai detaliat vis-a-vis de urmatoarea problema: s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila in favoarea mamei mele (care a ramas in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Executari penale - poprire pe cont marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa va intreb legat de o executare silita si anume in urma unui proces a carei hotarare a ramas definitiva ANP-ul este obligat la plata unor ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere Alexandradragobete Alexandradragobete Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in ... (vezi toată discuția)