avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

va rog ,un raspuns mai detaliat vis-a-vis de urmatoarea problema: s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila in favoarea mamei mele (care a ramas in aceeasi casa cu fratele ,dar cu intrari separate si cu iesire din indiviziune, ).A venit si executorul si a trasat limitele proprietatilor ,iar in urma acestui lucru, mama trebuie sa plateasca sulta 8000 lei. Nu are acesti bani si vrea sa plateasca in rate :3000 pana vineri ,iar restul in ianuarie (mentionez ca mama are o pensie de 400 lei.Executorul nu e de acord( pt. ca fratele vrea toti banii.) ..Chiar nu exista alta modalitate de plata? si ce se poate intampla daca mama procedeaza asa?
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 08:57, 9 Decembrie 2010
pentru a ajunge la o esalonare de plata este necesar sa promovati contestatie la executare la instanta judecatoreasca...
dar nu-i tarziu avand in vedere ca termenul de plata a fost in 29 nov a.c. cu prelungire pana in 06.12.2010 ?
contestatia la executare se poate formula in termen de 15 zile de la derularea oricarui act de executare (somatie/ pv identificare bunuri/ poprire samd)...
azi 08.12.2010 am achitat in contul executorului 1500 lei din suma totala de 7000 si i-am trimis o recomandata cu confirmare de primire in care il instiintam ca urmatoarele transe vor fi achitate incepand cu luna februarie timp de 5 (cinci) luni. Creditorul pe care il reprezinta executorul n-a fost de acord( acesta fiind de fapt fiul debitoarei) cu plata esalonata...Ce mai urmeaza?
Bun si ce vrea fratele acum, sa deschida un nou dosar de executare silita pentru recuperarea creantei? Asta ar fi singurul motiv, care ar favoriza pe executor in dauna debitorului pentru ulterioarele cheltuieli de executare. Oricum, in caz de executare silita, se merge pe popriri mobiliare si imobiliare. O eventualitate scoatere la licitatie a cotei parti de imobil, necesita timp si se poate cere o amanare de 6 luni in instanta pentru achitarea debitului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

admite în parte contestaþia la executare thheodor thheodor Am si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate...Am o cunostiinta care se afla in proces cu asociatia de proprietari. Presedintele de asociatie vrea cu orice ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Somatie mobiliara mirunanour mirunanour Daca am gasit la domiciliu in cutia postala o instiintare de la un BEJ-T.D.P din Pascani o instiintare ca in data de 05.04. s-a procedat la afisarea ... (vezi toată discuția)