avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Admite în parte contestaþia la executare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Admite în parte contestaþia la executare

Am si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate...Am o cunostiinta care se afla in proces cu asociatia de proprietari. Presedintele de asociatie vrea cu orice pret sa ii scoata casa la licitatie prin executare silita desi proprietarii sunt dispusi sa plateasca esalonat datoria la intretinere. Presedintele refuza categoric aceasta modalitate de plata sustinand ca el vrea toti banii odata. In ultimul dosar deschis s-a dezbatut contestatia la executarea silita depusa de proprietari iar ca solutionare este "Respinge cererea de suspendare a executării silite. Admite în parte contestaţia la executare."
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns mai clar? Nu inteleg mai exact sintagma "Admite in parte contestatia" multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:29, 14 Februarie 2013
Solutia instantei si detaliile acordate sunt insuficiente pentru raspuns la obiect
Precizati concret actiunea si cererile proprietarului "in ultimul dosar deschis"
Daca comunicati motivatia instantei vi se va putea raspunde concret
Stadiul actual al litigiului este etapa de executare silita
Proprietarul poate proba buna credinta si interesul de plata a debitului prin negociere cu executorul judecatoresc a achitarii debitului in mai multe rate
Trebuie sa discutati cu executorul judecatoresc, insa acesta nu negociaza cu dvs. decat prin intermediul as. proprietari.
De fapt ce se intampla? Asa cum si as. noastra ”s-a ars” cu un proprietar aflat in situatia de executare silita - a mers la ex. jr., s-a plans acolo ca achita esalonat, in sfarsit, proprietarul a fost trimis la asociatie, aici din nou s-au purtat discutii si rugaminti - ce sa va mai zic, s-a aprobat de catre com. executiv o reesalonare a debitului, asa cum a dorit proprietarul. Intre timp apartamentul a fost gajat la o banca, desigur fara ca nioi sa stim ceva. In final apt. a fost pierdut, banca l-a vandut, iar noi am rama cu un angajament pe hartie (am avut introdus si privilegiul imobiliar, dar degeaba). Proprietarul este pensionar, este plecat din tara, dar este obligat prin ex. jr. sa ne achite intreaga suma, lunar, cate 200 lei. Faceti dvs. un calcul: debit aproape 13.000 lei / 200 lei pe luna = 65 luni, adica proprietarul va achita intregul debit in 5,42 ani, daca nu se intampla ceva, Doamne fereste!
Ei, spuneti si dvs. cam ce poate face as. proprietari din care faceti parte, in cazul acesta? Dvs. ati avut posiblitatea de a va esalona debitul inainte de orice demers in justitie al asociatiei. Nu ati facut acest lucru si debitul dvs. s-a marit cu cheltuielile de judecata si in plus cele de executare.
Trebuie sa va ganditi si la vecinii dvs. care va ”sponsorizeaza” cheltuielile de intretinere pentru toata aceasta perioada de timp...
thheodor a scris:
In ultimul dosar deschis s-a dezbatut contestatia la executarea silita depusa de proprietari iar ca solutionare este "Respinge cererea de suspendare a executării silite. Admite în parte contestaţia la executare."
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns mai clar? Nu inteleg mai exact sintagma "Admite in parte contestatia"

Necunoscand motivul pentru care instanta a admis in parte contestatia in dosarul dv , va dau un exemplu concret din alt dosar.
Fiind in aceeasi faza de executare, restantierul avand de plata 30.000 lei conform hotararii, a facut o plata prin banca in contul asociatiei in suma de 2000 lei. Si imediat a introdus in instanta contestatie la executare, aratand ca a platit suma de 2000 lei si ca nu poate sa mai fie executat pentru cei 30.000 lei, ca se angajaeza sa plateasca luna de luna s.a.m.d.
S-a amanat, suspendat executarea pana la judecarea acestei contestatii.
S-a judecat contestatia iar judecatorii au admis in parte actiunea in sensul ca restantierul va fi executat doar pentru suma de 28.000 lei si nu pentru 30.000 lei.
Asta inseamna admitere in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita deyutza88 deyutza88 buna ziua. am si eu o problema. asociatia de proprietari unde locuiesc sa dus la un executor judecatoresc si vrea sa imi faca oprire pe salariu dar inca nu am ... (vezi toată discuția)
Restante-in ce conditii asociatia poate da in judecata? lia_lia lia_lia Buna seara! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde in ce conditii Asociatia de Proprietari poate da in judecata o persoana care a acumulat restante ... (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita costachel costachel Buna ziua. As dori o explicatie pt urmatorul caz: Un locatar nu si-a platit intretinerea de cca un an si jumatate, drept pt care a fost dat in judecata si ... (vezi toată discuția)