avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere neplatita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere neplatita

Buna ziua. As dori o explicatie pt urmatorul caz: Un locatar nu si-a platit intretinerea de cca un an si jumatate, drept pt care a fost dat in judecata si verdictul a ramas in sarcina executorului. Locatarul spune ca a vorbit cu executorul si a cerut clementa ca sa nu i se ia casa ca va plati lunar 500 lei ca nu are posibilitate de mai mult, fiind trei persoane in acea casa. Datoria pt care a fost dat in judecata este de 4500 lei si intre timp a mai "strans" inca 4000lei. Intrebarea este: Daca am o hotarare ce trebuie pusa in aplicare de executor mai poate fi "inteles" si sa ramana sa dea acea rata lunara? In aceasta situatie cred ca datoria o va achita in peste 5 ani, pt ca luna de luna este si intretinerea curenta. Exista vreun temei legal pt ca sa ramana in conditiile solicitate de el?
A mai cazut in aceiasi situatie cu niste ani in urma, dar administratorul de atunci a fost ff sever si l-a obligat sa depuna in doua luni tito banii, insa acum conducerea este de "paie". Cu multumiri pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:45, 26 Mai 2016
Daca proprietarul ar fi dat dovada de intelegere - nu acum, dupa toate cele intamplate, ci la momentul de dinaintea chemarii acestuia in justitie, nu numai ca cheltuielile datorate ar fi fost mai mici cu 1000-1500 lei, dar poare ca si asociatia l-ar fi inteles si debitul s-ar fi esalonat asa cum propune proprietarul executorului jr.
Cine este de vina - va intreb?
Conducerea asociatiei dvs. este de "paie" - pai cine i-a ales?
Ma opresc aici, cu toate ca as fi vrut sa mai comentez...
Trebuie sa achite ceea ce este prevăzut in hotatare. Asociatia in calitate de creditori optează pt modul de recuperare concret si nu executorul. Prin urmare, presedintele este cel in masura sa acționeze iar executorul tb sa se conformeze mandatului primit din partea asociatiei
@gerberga,
Toata stima pentru activitatea din forum - sectiunea noastra, insa pot sa va spun bazandu-ma in mod concret pe rezultate practice, in conditiile aratate de initiatorul topicului ca odata initiata procedura de executare silita, asociatia nu mai trebuie sa se mai amestece in recuperarea debitului.
Din acest motiv as. prop..a apelat la serviciile ex. jr. care, pentru prestatia sa, pretinde o suma destul de mare - suma pe care, conform legii, o v-a incasa primul, apoi asociatia.
Daca intervine presedintele, asa cum spuneti - eu nu zic ca nu poate interveni, poate foarte bine, insa ce rezulta? Rezulta acelasi lucru ca si intelegerea pe care debitorul poate sa o faca cu ex. jr. - in conditiile aratate de catre debitor - adica nu dispune de sume mai mari decat poate sa le achite lunar, deci...
Din acest motiv am scris mai sus ca debitorul trebuia sa faca o intelegere cu as. prop. inainte de actionarea acestuia in justitie. Asta este, la unii le vine mintea la cap mai tarziu, altii sunt foarte incapatanati, altii, chiar rauvoitori, iar unii recalcitranti de-a dreptul, astfel ca actiunea de intelegere cu as. prop. este sortite esecului, din start.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc petroniki petroniki Buna ziua!Parintii mei au fost dati in judecata de asociatia de proprietari pt penalizari si in urma unei hotarari judecatoresti,au fixat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Restante-in ce conditii asociatia poate da in judecata? lia_lia lia_lia Buna seara! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde in ce conditii Asociatia de Proprietari poate da in judecata o persoana care a acumulat restante ... (vezi toată discuția)