avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executor judecatoresc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executor judecatoresc

Buna ziua!Parintii mei au fost dati in judecata de asociatia de proprietari pt penalizari si in urma unei hotarari judecatoresti,au fixat impreuna cu executorul o rata lunara.De luna trecuta am aflat ca acelui executor i s-a suspendat licenta,ei au platit in continuare.Vreau sa stiu daca el nu mai are licenta,banii se mai vireaza in contul asociatiei?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:22, 6 Ianuarie 2013
Bineinteles ca se mai vireaza, in fond d-voastra aveti de executat o hotarare judecatoreasca, pe care executorul nu a facut decat sa o puna in practica, ca sa zic asa, pentru ca nu ati inteles sa o executati de buna-voie. Asa ca platiti in continuare ceea ce a dispus instanta si pastrati dovezile de plata.
De obicei ex. jr. primeste banii in contul sau, ”trage” mai intai cheltuielie sale (comision, timbre, proceduri, corespondenta), apoi incepe sa vireze banii in contul asociatiei. Ei, in situatia aratata de dvs - cu retragerea licentei - caz nemaiauzit de mine, dar ma rog, cred ca este posibil, dvs. trebuie sa stiti daca executorul a fost indestulat cu sumele despre care vorbeam mai sus, apoi continuati virarea debitelor in contul asociatiei - sau vedeti care este procedura mai convenabila dvs., adica poate achitati direct la casieria asociatiei.
Cand asociatia recupereaza debitele prin ex. jr., se face o recuperare fortata pentru ca debitorul nu intelege ca daca a fost actionat in instanta si s-a pronuntat o sentinta favorabila as. prop., trebuie sa stinga debitul catre as. prop. In acest caz ex. jr. apeleaza la toate metodele pentru asi duce la indeplinire treba pentru care a fost angajat, mergand pana la vanzarea bunurilor mobile si imobile, proprietatea debitorului.
Din relatarea dvs. nu rezulta cum parintii dvs. au fixat impreuna cu ex. jr. o rata lunara... unde achitau parintii dvs. acea rata lunara? Daca tot s-au inteles amiabil cu ex. jr., trebuie sa poarte o discutie cu acesta in vederea stingerii acelui debit. Nu stiu cat de mare este debitul, (noi avem un caz asemanator si vom recupera paguba in exact 7 ani!), nu cred ca ex. jr. mai vrea sa continue activitatea de recuperare (eventual as. prop. poate avea pretentii). Atentie, ca pretentiile as. prop. sunt banii parintilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare datorie mai veche de 3 ani suc_de_pere suc_de_pere Buna ziua. As dori sa stiu in ce fel pot sa notific asociatia de proprietari asupra unei datorii mai vechi de 3 ani, asupra careia am o sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita costachel costachel Buna ziua. As dori o explicatie pt urmatorul caz: Un locatar nu si-a platit intretinerea de cca un an si jumatate, drept pt care a fost dat in judecata si ... (vezi toată discuția)