avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avocat - client - reclamant - procuror - RUDENIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avocat - client - reclamant - procuror - RUDENIE

Buna ziua !

Am urmatoarea situatie:

Sunt parat intr-un proces civil cu o ruda. Aparatorul angajat de aceasta ruda ne este de fapt ruda la amandoi; in sensul ca:

1. aparatorul reclamantului este verisoara de gradul II cu mama mea
2. iar pentru reclamant, aparatorul este nepoata dupa sotia acestuia care a decedat.

De asemenea, in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria respectiva, care are birourile in aceeasi institutie, aparatorul este cumnata cu una din procuroarele care lucreaza acolo.


Doresc sa stiu daca am vreo posibilitate prin care sa solicit instantei recuzarea ( sau ceva de genul ) a aparatorului angajat de reclamant intrucat pana la acest proces relatiile au fost intre noi toti foarte bune, iar ce stie dumneaei din cadrul familiei poate folosi acum impotriva mea. Perspectiva din care actioneaza dumneaei mie mi se pare extrem de subiectiva si ma gandesc ca totodata poate influenta si instanta.

Daca exista vreun articol, lege, etc, sau de asemenea, vreun caz similar in justitie in care a fost posibila recuzarea aparatorului reclamantului pe motiv de rudenie va rog sa-mi spuneti.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: milton , utilizator 15:21, 18 Februarie 2009
Nu puteti recuza avocatul partii adverse, indiferent de gradul de rudenie. Puteti insa invoca existenta unui conflict de interese ( cu conditia sa-l puteti argumenta) situatie in care avocatul este obligat sa se abtina de la exercitarea oricarei activitati, potrivit regulilor din Satutul profesiei de avocat. Avocatul este obligat sa actioneze in interesul clientului sau cu onestitate si folosind doar informatiile pe care acesta i le furnizeaza, astfel incit sa-si mentina obiectivitatea .
Saptamana trecuta mama mea a fost abordata de verisoara ei ( avocatul ) si a intrebat-o despre neintelegerea pe care o am cu ruda care pana atunci nu ma daduse in judecata. Mama a stat de vorba cu ea, i-a prezentat situatia mizand pe faptul ca sunt rude si prietene, iar la sfarsit avocata i-a spus "stii, sa nu surprinda faptul ca eu il reprezint pe X".

Putea sa zica de la inceput asta ! Dar dumneaei a tras-o pe mama frumusel de limba, iar apoi "i-a tras-o" ( scuzati expresia ). Parerea mea e ca a indus-o pe mama mea in eroare, facand-o sa-i prezinte toate detaliile, probele de care dispun si-asa mai departe.

Nu mi se pare o atitudine corespunzatoare pentru un avocat !

Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
serbandenis51, utilizator
daca avocata nu sa legitimat inainte de a vorbi cu mama dv orce act procedural intocmit de ea pe baza afirmatilor facute de mama dv va fi lovit de nulitate
Cred ca inteleg insa eu acum am termen de judecata peste o luna. La prezentare ce pot face ? Totusi dumneaei a abordat-o pe mama, a lasat-o sa vorbeasca, sa-i prezinte probe, sa-i vorbeasca despre inscrisuri si-asa mai departe, iar la sfarsit a zis ca-l reprezinta pe X.

In concluzie eu ce fac la primul termen ? Sau mai bine zis, am ce sa fac ?

Multumesc !
Adica dumneaei s-a folosit de statutul de ruda pentru a-si preconstitui probe, iar dupa ce le-a obtinut a zis ca il reprezinta pe reclamant. Daca asta mai e corectitudine...

Alte discuții în legătură

Rudenie cu avocatul ionmircea ionmircea Doua persoane, rude de gradul 1, au un proces. Avocatul, care reprezinta una din parti, este la randul sau, ruda cu ambele parti. Intebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Probleme concluzii in instanta miki70_is miki70_is Am un proces pe rol la tribunal,respectiv recurs având ca obiect partaj judiciar,iesire din indiviziune privind o suprafaţă de teren.Eu reprezint pe mama ... (vezi toată discuția)
Gradul de rudenie ContSters40598 ContSters40598 Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori! Multam!:coffee: (vezi toată discuția)