avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Arhivare electronica carnete de munca si eliberare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Arhivare electronica carnete de munca si eliberare certificat stagiu de cotizare

"Arhivarea electronica a carnetelor de munca
S-a realizat prin scanarea carnetelor de munca si validarea acestora in arhiva electronica special constituita la nivelul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.
Scanarea si validarea a fost inceputa in luna ianuarie 2009 si s-a derulat pe o perioada de 2 ani, respectiv pana la data de 31.12.2010.
Fiecare carnet de munca scanat si validat are aplicat un autocolant cu cod de bare cu cnp-ul posesorului.
Arhiva electronica s-a constituit cu o perioada de retentie a documentelor de 100 de ani."
Buna ziua!
Sunt posesorul unui astfel de carnet de munca, scanat, validat, cu autocolant aplicat dar deplasandu-ma la Casa Judeteana de Pensii si solicitand eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare am aflat ca mi se poate elibera un astfel de document dar incepand cu 01.04.2001.
Inainte de acesta data ce au scanat, ce au validat?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 28 Februarie 2013
Incepand cu data de 01.04.2001 se elibereaza certificatul de stagiu de cotizare de Casa de pensii ... perioadele anterioare nu apar in baza de date a Caselor de Pensii intrucat de la aceasta data s-au depus declaraţii privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat.
Va multumesc frumos pentru amabilitatea de a-mi fi raspuns.
Referitor la inexistenta bazei de date anterioare datei de 01.04.2001, ma intreb atunci
de ce au mai scanat si validat carnetele de munca?
De ce nu au prelucrat informatiile din carnetele de munca anterior datei de 01.04.2001?
Totusi au trecut 2 ani si doua luni de la "incheierea" operatiunii de realizare a arhivei electronice.
Festina lente! Festina lente! Dar pana cand? Si pe banii cui?
Pentru a le fi mai usor cand vor introduce datele la pensionare ... asta spun ei ca au terminat operatiunea de scanare , insa realitatea este asta .. Bucuresti-ul are carnete de munca nescanate din 2010 si care zac la CPP Buc.... invoca lipsa de personal.
Mai bine ar invoca lipsa de: rigurozitate, ordine, disciplina, respect si bun-simt fata de cetatenii acestei tari, care au sau nu isi achita taxele si impozitele din care dumnealor sunt platiti.
Nu au plan, nu au target, dar lunar isi incaseaza salariile pentru care multi romani muncesc pe branci in tara sau in strainatate, nu ca ei traind intr-o atmosfera de "dolce fa niente".
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Alte discuții în legătură

Carnetul de munca se afla la scanat. ce se depune la ajofm si la casa de pensii? Viorica Petre Viorica Petre Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca tudorache_alyna tudorache_alyna Inca o intrebare mai am la care v-as ruga sa-mi dati un raspuns...am inteles ca la Casa de Pensii Bucuresti se vor prezenta carnetele de munca pt ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca crai crai Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)