avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatar-pericol sanatate publica.Ce putem face?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatar-pericol sanatate publica.Ce putem face?

Buna ziua,
Avem in bloc o persoana care are in apartament circa 12 caini(locuieste la parter, chiar langa usa liftului).Fiind in varsta,82 ani,nu mai reuseste sa-i scoata afara la timp, pentru ca sa-si faca nevoile.De cele mai multe ori acestia isi fac nevoile in casa,astfel incat urina s-a infiltrat prin parchet si a ajuns sa pice in subsol.Cand reusesc sa iasa,cainii isi fac nevoile in holul de la intrare,pe pereti.Va dati seama ca nu se mai poate intra in bloc datorita mirosului pestilential care se simte puternic pana la etajul 9,mai ales ca tine si usa deschisa pentru a aerisi.Avem,pe scara,mai multe familii tinere cu copii mici,care locuiesc la etajele superioare si care au nevoie de lift.Dar pentru a chema liftul trebuie sa-ti tii respiratia,sa intri repede si sa chemi liftul,apoi sa-l astepti afara.In urma cu cateva zile,un copil mic,in graba sa ajunga la lift s-a impiedicat si a cazut cu mainile in urina de la caini.S-au incercat zeci de discutii cu persoana respectiva,dar daca ii reprosezi ceva incepe sa tipe si sa blesteme.S-au facut multe reclamatii la primarie,la politie,la politia animalelor,la Sanepid,dar nimeni nu ia nici o masura.Situatia pe scara este foarte tensionata,multi locatari discutand despre masuri de forta pentru a elimina acest focar de infectie(intrat cu forta in apartament,omorati cainii,etc).
Doresc sa stiu care este legea dupa care isi desfasoara activitatea Inspectoratul de sanatate publica,daca sunt si alte legi prin care putem obliga autoritatile sa ia masuri pentru a preintampina violentele care sunt iminente.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:08, 2 Martie 2013
Noi am solicitat prin email autoritatea de sanatate publica si in cateva zile au venit doi inspectori. Au incercat sa intre in casa dar nu au reusit din cauza cainilor (4 caini maidanezi) tinuti in locuinta. au discutat totusi afara cu proprietarul, au incheiat un PV si i-au dat un termen de doua saptamani sa gaseasca un alt loc pentru caini.
In alta situatie unde era o persoana in varsta, cu apartamentul plin de gunoaie, cu care nu se putea discuta, tot inspectorii de la Autoritatea de sanatate publica au cautat rudele (un fecior) cu care au discuta si-acesta si-a luat angajamentul ca rezolva...
Daca le-ati incercat pe toate si nu a fost de folos, mai insistati sau incercati ca intre vecini, mai multi, cu calm, fara violenta..., sa scoateti cainii din casa. Poate-i duceti la primarie sau la sediul altor institutii la acre ati apelat si nu v-au ajutat.
Nu exista nici o lege prin care Directia de sanatate publica impreuna cu primaria sa poata fi obligati sa ia masuri(evacuarea cainilor,deratizare-dezinsectie pentru ca sunt multi purici in holul blocului,banuiesc ca si capuse in respectivul apartament) ? Copii care locuiesc pe aceasta scara sunt expusi microbilor si bolilor de piele prin contactul direct pe care il au cu urina din holul blocului.Cand intram in casa trebuie sa ne spalam incaltamintea,holul de la intrare,covorasul de la intrarea in apartament il scimbam la doua saptamani pt.ca se imbiba de urina,etc.Cu persoana respectiva nu se poate discuta sub nici o forma.Toate demersurile facute la autoritati au primit raspuns ca nu au baza legala pentru a interveni.Oare trebuie sa se imbolnaveasca copiii pentru ca cineva sa intervina?Doamne fereste de asa ceva ca atunci chiar se va ajunge la violente.Ma intereseaza daca exista legi care sa oblige DSP-ul si primaria sa intervina cand sanatatea publica este pusa in pericol si care sunt acelea . Multumesc
Accesati site-ul urmator unde gasiti legislatia de care puteti sa va folositi. Puteti posta sesizarile dumneavoastra direct acolo:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor: legislație animale de comanie la bloc… qbipq qbipq Bună sa va fie si dimineata si ziua, si seara si noaptea… Se implinesc cateva luni de cand locuiesc la o noua adresa, de la care va scriu, si la care ... (vezi toată discuția)
Ajutor: legislație animale de companie la bloc… qbipq qbipq Bună sa va fie si dimineata si ziua, si seara si noaptea… Se implinesc cateva luni de cand locuiesc la o noua adresa, de la care va scriu, si la care ... (vezi toată discuția)
Caine violent Madalina Tanase Madalina Tanase Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu \"cainele blocului\" in care locuiesc. M-am mutat de cateva luni la ultimul etaj al unui ... (vezi toată discuția)