avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ajutor: legislație animale de companie la ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ajutor: legislație animale de companie la bloc…

Bună sa va fie si dimineata si ziua, si seara si noaptea…

Se implinesc cateva luni de cand locuiesc la o noua adresa, de la care va scriu, si la care se vor fi intamplat tot ce va voi povesti. Mentionez ca locuiesc in chirie.
Este o cladire veche tip casa, sau asa pare, din Bucuresti… 3 etaje cu cate ~3 apartamente pe nivel. La unul dintre aceste apartamente locuieste o doamna (ori familie, dar acest aspect este inca in deliberare) care are in posesie un animal de companie de forma unui caine de talie mica. Acum:

Acest caine isi face nevoile pe holul etajului.
Acest caine este frecvent lasat liber in spatiul de tranzit de pe etaj.
Acest caine are de fiecare data cand il intalnesc, atat catre mine cat si inspre insotitorii mei manifestari agresive.
Acest caine… are aparent mai multe drepturi, suflet, inteligenta si merit decat o fiinta umana.

Iar astazi, fiind invins de mizeria lasata de caine intre cabina de lift si usa de la intrare a apartamentului, am pregatit o solutie cu detergent pe care am varsat-o pe jos, imaginandu-mi ca daca acest gest nu va contribui la decontaminarea suprafetei pe care pasesc macar va ajuta la diluarea mirosului usturator de urina. Toate acestea s-au petrecut in compania surorii mele, care a fost aproape muscata la intrare. Desi convinsa de natura inofensiva a acestui animal, presupusa prin dimensiunile reduse, la plecare a fost foarte speriata de agresivitatea necontrolata a cainelui… mai mult, am fost nevoit sa arunc cu solutie si pe holul de la intrare, unde printre altele este si locul frigiderului, deoarece in urma agitatiei s-a calcat in mizerie, care a fost purtata in casa.

Tot astazi, mi-a fost insinuat de catre doamna in cauza, ca aceasta situatie nu se va schimba si ca daca nu-mi pot depasi nemultumirea singurul lucru pe care l-as putea face este sa evacuez apartamentul, pentru ca ‘sotul meu lucreaza in politie’.

Am incercat sa ii explic ca nu este firesc ca acest spatiu sa fie transformat in toaleta de caine, si ca eu sa fiu nevoit sa ma feresc de murdarie atunci cand vreau sa plec sau sa ma intorc acasa. Am incercat sa ii explic ca imi este absolut imposibil sa accept sfatul ei de a imi amenaja - atentie! - la mine în casa un covor pe care sa ma sterg daca este cazul. Am mai incercat sa ii explic chiar si ca daca ea locuieste aici de o viata, iar eu de cateva luni, asta nu inseamna ca intre mine si dansa se creeaza o ierarhie in care se interpune acest caine, si ca nevoile dumneai si apoi ale cainelui au prioritate de rezolvare. Am incercat sa discut un milion de alte lucruri, insa mi-am dat imediat seama ca nu am cui. Mai bine i-as fi povestit cainelui.

Vreau sa stiu, in conditiile date, eu cu ce ma pot apara? Legi, experiente, numere de telefon, orice… nu mai doresc sa fiu amenintat de catre aceasta doamna, si vreau sa inceteze aceasta traditie a 'iesirii' chiar in fata usilor a acestui caine.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 12:13, 4 Aprilie 2011
Aspectul ca locuiti in calitate de chirias nu schimba elementele problemei si nici nu acorda drepturi speciale detinatoarei de patruped agresiv si needucat
Ati omis sa precizati daca imobilul in care locuiti este organizat in asociatie de proprietari
Daca exista un presedinte de asociatie se impune sa sesizati acestuia cu decenta situatia cu care va confruntati cu rugamintea de implicare pentru solutionare amiabila,independent de aspectul ca sotul lucreaza in politie
Sunt numeroase asemenea situatii in imobilele cu mai multi proprietari ,cu diferite mentalitati si afinitati,care de regula se solutioneaza prin abordarea cu decenta,
calm si inteligenta pentru responsabilizarea detinatorului de animale in directia asigurarii unui ambient civilizat fata de toti proprietarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor: legislație animale de comanie la bloc… qbipq qbipq Bună sa va fie si dimineata si ziua, si seara si noaptea… Se implinesc cateva luni de cand locuiesc la o noua adresa, de la care va scriu, si la care ... (vezi toată discuția)
Caine labrador la bloc JoeDoi JoeDoi Buna ziua , etin un caine Labrador si il cresc la bloc , unde locuiesc eu la bloc nu am nici o problema cu vecinii , il iubesc toti si e favoritul copiilor . ... (vezi toată discuția)
Locatar-pericol sanatate publica.ce putem face? ovi47 ovi47 Buna ziua, Avem in bloc o persoana care are in apartament circa 12 caini(locuieste la parter, chiar langa usa liftului).Fiind in varsta,82 ani,nu mai reuseste ... (vezi toată discuția)