avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin desfiintarea postului

Buna ziua,
As dori sa va supun atentiei un caz , si, in masura in care se poate, as dori unele sfaturi .
Eu sunt angajata a unei companii multinationale ,care , in urma unor planuri de dezvoltare-restructurare, a creat un SSC ( Share Service Center ) in afara tarii, mutant in acea locatie departamentele financiar-contabil si logistica. Eu lucram in dep Financiar-contabil , fiind si singura persoana din acest dep. Mi s-a facut o oferta ( conceputa mai mult pentru a fi refuzata ) de a ma muta din Romania in acel SSC, iar, ca si optiune la refuzul acestei oferte , am fost anuntata ca voi fi concediata prin desfiintarea postului. Intrebarea mea este daca am optiunea de a nu accepta notificarea lor prin care sunt anuntata ca voi fi concediata, tinand cont de urmatoarele:
1.De cand acest dep a fost mutat din Romania, practic nu mai exista aproape nimic din ceea ce inseamna organizare si desfasurare a activitatii financiar contabile in conformitate cu legislatia in vigoare locala
2. Declaratiile fiscale ca se depun sunt intocmite pe baza unor cifre trimise din acest SSC ; aceste cifre rezulat din inregistrari efectuate de oameni care aproape ca nu au nimic in comun cu ceea ce inseamna cerinte specifice acestei activitati in Romania
3. Despre fiscalitate , nici nu are sens sa vorbim
4. Tot ce se inregistreaza se face conform unor reguli ale grupului , dar, nici macar planul de conturi al nostru nu este utilizat. Se lucreaza conform planului de conturi al UK, sistemului anglo-saxon .
5. Pana si documentele originale sunt tinute in afara tarii ( desi suntem o companie inreg in Romania ; este un SRL cu sediul in Bucuresti )
6. Dupa ce eu voi fi concediata, intocmirea declaratiilor fiscale va fi externalizat , responsabilitatea acelei companii care va face asta , fiind redusa doar la utilizarea corect a cifrelor transmise si atat.

Multumesc pentru rabdarea de a citi acest mesaj .


Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:16, 18 Februarie 2009
In cazul desfiintarii postului, angajatorul este obligat sa ofere salariatul alte posturi compatibile cu pregatirea sa daca sunt disponibile, dar angajatul nu este obligat sa le accepte.
Veti beneficia de masurile compensatorii - conform contractului colectiv la nivel national si de angajator - 1 sau mai multe salarii compensatorii, preaviz de minim 15 zile lucratoare ( 3 saptamani), ajutor de somaj.
Evident, daca desfacerea CIM nu este corect si legal facuta, puteti sa atacati in instanta decizia, si sa obtineti reintegrare pe post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri dupa inmatriculare firma; tip contabilitate dona77 dona77 Dupa inmatricularea unui SRL, in afara de depunerea Declaratiei 010 la administratia financiara mai sunt necesare si alte demersuri? De ex., trebuie obtinuta o ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30 iunie 2011 Valentin_buzau Valentin_buzau Buna ziua! Aveti idee,se mai depune bilant la 30.06.2011 pentru toate firmele? Imi puteti da si mie legea? (vezi toată discuția)
Ordin 2239/25.07.2011 pentru aprobarea sistemului simplificat de contabilitate  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b][u]Ordin 2239 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate, publicat in Monitorul Oficial nr. 522 din 25 iulie 2011[/u][/b] [b]MINISTERUL ... (vezi toată discuția)