avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea de sanatate

Buna ziua
Ma aflu intr-o dilema si as vrea un raspuns de la o persoana autorizata.
Am 26 de ani si nu am mai lucrat pana acum (desii am terminat facultatea in 2008), deci nu am fost asigurat in sistemul public de sanatate dupa aceasta data, neintrand in somaj la terminarea facultatii.
In tot acest rastimp, cand am fost bolnav, am platit toate consultatiile, serviciile, retetele si materialele care mi-au fost acordate. Nu am beneficiat de nici un serviciu in baza vreunei asigurari...
Acum lucrez la o firma, cu acte in regula, care i-mi plateste asigurarea de sanatate, dar nu figurez la casa de sanatate ca asigurat. Mi sa spus ca trebuie sa platesc din urma suma de bani echivalenta asigurarii , incepand cu data terminarii facultatii, de cand nu am mai fost asigurat.
De ce trebuie sa platesc retroactiv servicii de care nu am beneficiat? In baza carei legi?
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac pentru a devenii o persoana asigurata in sistemul public de sanatate, firma platind contributia pentru mine.

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de un ajutor pentru medicamentele necesare gratuit tinand cont ca nu am nici un venit? delioara74 delioara74 Buna ziua ,am o problema grava,sunt bolnava de circa 4 ani de hepatita cronica b,artrita reactiva,tiroida auto imuna,si am 4 operatii,cum pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale angi prunaru angi prunaru Buna seara,am o întrebare:în perioada 2008-2012 nu am cotizat la sistemul de asigurari de sanatate,am fost co-asigurat pe asigurarea sotului.Ïn 2012 am ... (vezi toată discuția)
O problema cu casa de asigurari de sanatate adrian85 adrian85 Buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu o problema...prietena mea a fost internata in spital anul trecut in luna noiembrie pentru o problema ... (vezi toată discuția)