avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa tata

Buna ziua , in cazul decesului tatalui ,in cazul in care exista doi fii si mama ,as dori sa aflu cat ii revine fiecaruia , masa succesorala constand intr-un apartament .Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:56, 28 Februarie 2013
Daca apartamentul a fost achizitionat in timpul casatoriei cu mama dvs in masa succesorala intra cota de 1/2 din apartament, restul de 1/2 apartine sotiei supravietuitoare. Cotele de mostenire sunt 2/8 sotie supravietuitoare, 3/8 fiecare copil. Daca dezbateti pana in doi ani de la deces sunteti scutiti de impozit de 1% calculat ka valoarea masei succesorale.
Dacă masa succesorală se compune din apartament si moștenirea este acceptată de toți moștenitorii (soția supravietuitoare și cei doi fii) cotele succesorale sunt : 2/8 sotia supravietuitoare și câte 3/8 fiecare dintre fii .
Dacă masa succesorală se compune din 1/2 din apartament si moștenirea este acceptată de toți moștenitorii (soția supravietuitoare și cei doi fii) cotele succesorale (finale,per întreg) sunt:10/16 soția supraviețuitoare și câte 3/16 fiecare dintre fii .
Multumesc , dar tin sa precizez ca unul dintre frati este de la alta mama care a murit acum 30 de ani. Actualul apartament a fost achizitionat de mama si tata acum 10 ani. I-ar reveni mamei mai mult in cazul acesta ?
Oricum mamei ii revine mai mult caci deja are 1/2 din apartament, la 1/2 restul care apartine tatalui dvs veti veni toti copii tatalui in cote parti egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)