avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL

Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana implineste copilul 2 ani?alegand intoarcerea la servici mai repede sotul este obligat sa isi ia concediu o luna?din cate am citit firma nu te poate concedia timp de 6 luni dar daca firma se desfinteaza ce se intampla, pierzi toate veniturile ?
Va intreb deoarece angajatorul a insistat sa ma intorc dar inaite de a face acest pas vreau sa stiu toate posibilitatile
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: vasilescupetro , utilizator 15:27, 28 Februarie 2013
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani veti putyea beneficia de stimulentul de insertie numai daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. - Daca copilul este nascut incep[and de la data de 01.03.2012 atunci si tatal este obligat sa intre in CCC cel putin o luna.
- Daca nu doreste asta atunci se micsoreaza CCC pentru dvs. cu o luna.

3. Pe perioada cat sunteti in CCC puteti fi concediata daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment (dar dvs. primiti in continuare indemnizatia pentru CCC).

4. - Daca firma se desfiinteaza in timp ce beneficiati de stimulentul de insertie atunci dvs. veti fi concediata si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pe perioada de somaj indemnizat se sisteaza plata stimulentului de insertie care se reia din momentul in care veti avea iar venituri din salarii.

5. - Daca sunteti de acord sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an nu veti mai putea beneficia de stimulentul de insertie.
- Pe perioada cat obtineti venituri din salariu se va suspenda plata indemnizatie pentru CCC care se va relua in momentul in care nu veti mai avea salariu.
Multumesc mult pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)