Depinde in ce circumstanta se petrece .
Daca este o procedura judiciara,se poate ,daca debitoru/paratul, nu este identificat pe alta cale .
Marius Bote .
În principiu, nu este o practică permisă. De exemplu, în cazul datelor privind obligațiile către fisc, este incidentă obligația de a păstra secretul fiscal.
Ca noțiune, citâd inclusiv din definițiile date de autorități, In categoria informatiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intra datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura si cuantumul obligatiilor fiscale sau orice alte informatii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.
Și băncile sunt ținute de secretul bancar, deși această obligație s-a mai diminuat în timpurile recente, băncile putând trimite anumite informații, în condițiile legilor care reglementează spălarea banilor. Evident, nu este vorba despre publicări în ziar.
Prin urmare, este posibil ca ceea ce arătați să fie, cel puțin, un abuz.
Cautati prevederile L 667 din 2001. Cred ca la politie. Dar cititi va rog.
Conditii de legitimitate privind prelucrarea datelor
Art. 5.
(1) Orice prelucrare de date cu caracter personal, cu exceptia prelucrarilor care vizeaza date din categoriile mentionate la art. 7 alin. (1), art. 8 si 10, poate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare.
(2) Consimtamantul persoanei vizate nu este cerut in urmatoarele cazuri:
a) cand prelucrarea este necesara in vederea executarii unui contract sau antecontract la care persoana vizata este parte ori in vederea luarii unor masuri, la cererea acesteia, inaintea incheierii unui contract sau antecontract;
b) cand prelucrarea este necesara in vederea protejarii vietii, integritatii fizice sau sanatatii persoanei vizate ori a unei alte persoane amenintate;
c) cand prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului;
d) cand prelucrarea este necesara in vederea aducerii la indeplinire a unor masuri de interes public sau care vizeaza exercitarea prerogativelor de autoritate publica cu care este investit operatorul sau tertul caruia ii sunt dezvaluite datele;
e) cand prelucrarea este necesara in vederea realizarii unui interes legitim al operatorului sau al tertului caruia ii sunt dezvaluite datele, cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesul sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate;
f) cand prelucrarea priveste date obtinute din documente accesibile publicului, conform legii;
g) cand prelucrarea este facuta exclusiv in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, iar datele raman anonime pe toata durata prelucrarii.
(3) Prevederile alin. (2) nu aduc atingere dispozitiilor legale care reglementeaza obligatia autoritatilor publice de a respecta si de a ocroti viata intima, familiala si privata.