avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card International de Sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card International de Sanatate

Buna ziua,
As dori sa stiu daca acest card international de sanatate mai este valid in conditiile in care mi-am dat demisia si urmeaza sa muncesc legal in Regatul Marii Britanii exact pentru 6 luni, perioada de valabilitate a acestui card. In cererea tip se vorbeste despre '' conditiile in care s-a eliberat cardul''. Care sunt acestea?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: jhonyboxing , utilizator 15:06, 5 Martie 2013
Presupun ca vorbiti de Cardul European de Asigurari de Sanatate. Acesta este valabil 6 luni sub conditia să aveți calitatea de asigurat la CNAS.

Dacă nu sunteți asigurat (nu plătiți lunar contribuția), nu puteți beneficia de beneficiile acordate de card, iar dacă îl veți folosi cu succes, ulterior veți fi obligat să decontați toți banii înapoi către CNAS.

Avand in vedere ca veți lucra LEGAL în UK, veți fi asigurat de drept în sistemul britanic de sănătate (NHS) si veți plăti contribuția acolo, deci nu aveti nevoie de asigurare din Romania
-Buna Ziua!Domunele avocat!
-Eu nu sunt asigurat medical,nu am muncit cu carte de munca in Romania pana acum.Pot beneficia de cardul acesta?
-Ma pot asigura si singur?
-Fara sa fiu angajat?
-Cum pot intra in posesia acestiu card?
Varsta mea este de 36 de ani si repet pana acuma nu am muncit cu carte de munca.
-Astept un raspuns si va multumesc pentru atentie.Ioan
Pentru jhonyboxing.
Pentru a primi cat mai multe detalii, este corect sa deschideti o discutie separata, evitand sa puneti intrebari intr-o discutie care prin raspunsul primit, este practic inchisa.
Va multumesc pentru sfatul dat.
Asa am sa si fac.
Am sa deschid un subiect nou.Sper sa ma ajutati cu raspunsul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul european de asigurare medicala theosia theosia buna ziua Eu si sotul meu nu suntem angajati cu carte de munca deci nu platim asig medicale. Vrem impreuna cu copilul de 4 ani sa plecam in uk .M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate european jhonyboxing jhonyboxing Buna ziua! Am deschis acest nou subiect in speranta ca mi se va raspunde la intrebarile mele.-In primul rand,mi se pare normal sa explic prima data ... (vezi toată discuția)
Salut.as dori sa cunosc daca se pot adauga la stagiul de cotizare ... cochintu cochintu salut.as dori sa cunosc daca se pot adauga la stagiul de cotizare din romania si anii lucrati in strainatate,cunoasc ca este posibil in statele ue inclusiv in ... (vezi toată discuția)