avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cardul european de asigurare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cardul european de asigurare medicala

buna ziua
Eu si sotul meu nu suntem angajati cu carte de munca deci nu platim asig medicale.
Vrem impreuna cu copilul de 4 ani sa plecam in uk .M-ar interesa daca este o forma legala de obtinere a cardului de asig medicale. Pot sa ma inscriu la casa de asig si sa platesc contributia anuala si daca da imi elibereaza cardul de asig med? este valabil in uk?
Daca da pe cat timp pot plati asig medicale in avans si cat dureaza formalitatile?/


Va multumesc anticipat:">
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 15:55, 4 Noiembrie 2010
[b]Documente necesare obţinerii cardului european
cerere tip - furnizată de casa de asigurări de sănătate
copie carte de identitate sau buletinul de identitate, certificat de naştere (pentru minorii sub 14 ani)
dovada calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate pe întreaga perioadă de prescripţie fiscală (ultimii 5 ani). În cazul în care există intervale neacoperite de asigurare în ultimii 5 ani, se plateşte contribuţia aferentă celor mai recente şase luni din intervalul neacoperit de asigurare.

Deci trebuie saplatiti retroactiv 5 ani.

Cardul european se eliberează numai în situaţia deplasării asiguratului pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Cardul european se eliberează în termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la casa de asigurări de sănătate la care este luată în evidenţă persoana asigurată (certificatul provizoriu de înlocuire a cardului european se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii). Persoanele luate în evidenţă la Casa OPSNAJ sau MTCT se vor adresa casei de asigurări de sănătate din judeţul în care îşi au domiciliul. Perioada de valabilitate a cardului european este de 6 luni de la data emiterii.

bafta multa
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
ContSters145137, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate european jhonyboxing jhonyboxing Buna ziua! Am deschis acest nou subiect in speranta ca mi se va raspunde la intrebarile mele.-In primul rand,mi se pare normal sa explic prima data ... (vezi toată discuția)
Unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate si decontate in romania? rosehusky rosehusky Stie cineva unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate, respectiv in state membre UE, si care sa fie decontate de CAS-ul nostru, din ... (vezi toată discuția)