avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate si decontate in Romania?

Stie cineva unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate, respectiv in state membre UE, si care sa fie decontate de CAS-ul nostru, din Romania. Am cautat si pe site-ul ministerului sanatatii, si pe la CAS dar nu am gasit nici un raspuns.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:27, 8 Martie 2012
Serviciile medicale acordate in statele membre UE, in baza cardului, sunt cele prevazute de legislatia fiecarui stat si nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical pentru afectiuni preexistente deplasarii.
Persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate pe teritoriul statelor cu care Romania a incheiat documente internationale cu prevederi in domeniul sanatatii, beneficiaza de servicii medicale pe teritoriul acestor state, in conditiile prevazute de respectivele documente internationale.
Rambursarea cheltuielilor ocazionate de acordarea serviciilor medicale in baza documentelor internationale cu prevederi in domeniul sanatatii la care Romania este parte, este efectuata de casele de asigurari de sanatate prin intermediul CNAS.


.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Crissa C, Consilier juridic
Multumesc, si unde as putea sa aflu cu ce state din UE are Romania incheiate acorduri? Si daca nu cer prea mult, si care ar fi continutul acelor acorduri?
@rosehusky,

Puteti gasi informatii utile aici:
[ link extern ]

Cat despre statele in care se poate utiliza cardul de sanatate,acestea sunt;
Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franţa, Irlanda, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Ţările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia, Regatul Unit, plus Islanda, Liechtenstein şi Norvegia şi Elveţia.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar NICOL72 NICOL72 Buna ziua, o firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Surinam, cum procedez cu TVA-ul, se platese in Romania sau acolo si de catre cine? Cum se ... (vezi toată discuția)
Călătorie cu avionul spiridon livioara spiridon livioara Se poate călători cu buletin vechi .mama are 67 ani și un buletin cu valabilitate pe viață. Poate călători în anglia cu acest Bi.în a glia o ... (vezi toată discuția)